raty

• Autor wątku Autor wątku maszpozdro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maszpozdro

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Mam taki mały ból głowy z ratami. 4 miesiące temu bank udzielił mi rat bez żadnego problemu mimo iż jestem w krd za jakieś tam mandaty mpk i są to wpisy z 2012 roku. Splacam raty sumiennie bez żadnych opóźnień. Dziś ten sam bank odmówił mi rat. Facet który zajmował się papierami powiedział mi że nie zna powodu odmowy ale napewno nie chodzi tu o moje dochody itp. Dodam tylko że bik mam czysty.
Tu pojawia się moje pytanie czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego bank odmówił mi tych rat? Dodam tylko że ten bank to santander.
Z góry dzięki za pomoc.

maszpozdro napisał:
może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego bank odmówił mi tych rat?
Tak, Bank który odmówił przyznania kredytu. Oczywiście nie ma takiego obowiązku.

Wiem że nie ma ale o ile mi wiadomo to coś jest zawsze powodem odmowy...

Sądzisz, że ktoś będzie w stanie odpowiedzieć Ci na pytanie dlaczego jakiś bank nie przyznał Ci kredytu ?
Zastanów się troszkę.

Nie raczej chodzi mi o to czy jest mi w stanie ktoś naswietlic czym mógł się sugerować odmawiając mi go skoro wcześniej bez problemu go dostałem.
Do głowy przychodzi mi tylko to że całość kwoty pierwszych rat wyszła nieco ponad 2000 a teraz starałem się o wartość całości ponad 5000. I czy np nie jest to tak że do jakiejś kwoty sprawdzają tylko bik który mam pozytywny a od większej sprawdza się rownież krd.

KRD ma raczej bardzo mały wpływ przy udzielaniu kredytów (ze względu na dużą liczbę wpisanych tam śmieci).
Może po prostu nie masz już zdolności kredytowej na kolejny kredyt?

Powrót