RE: Mobbing w miejscu pracy

• Autor wątku Autor wątku Gonia343
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gonia343

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1

Witam. Obecnie pracuje w Londynie , u mnie w pracy dochodzi do mobingu. I nie wiem jakich krokow mam sie podjac w tej sytuacji.Moj szef w pracy chodzi za mna mowi o tym abym go pocalowala,szarpie mowiac abym go przytulila po czym udaje ze zatuje oczywiscie w towarzystwie innych pracownikow,kiedy jestem sama wcale nie sprawia ani tez nie daje takiego wrazenia. Po pracy czeka za mna i wpycha do swojego samochodu oznajmujac ze on mnie odwiezie do domu.Moje sprzeciwy sa przez niego lekcewarzone.Zawsze mowiac do mnie glosno i wyraznie uznawal ja moge wszytsko.Pracuje w systemie 4/4 ostatniego dnia mojej pracy po powrocie do domu napisal do mnie sms o tresci : bedzie cos miedzy nami? czy trace czas?.Na co ja odpisalam mu przeczaco czyli ze nie.Po czym nastepnego dnia u mnie w pracy rozglosil ze jestem tzw kobieta lekkich obyczi,mimo tego ze nigdy nic mnie z nim nie laczylo.za 2 dni zaczynaja sie 4 dni mojej pracy i bardzo obawiam sie tego w jaki sposb po mojej odmowie on zachowa sie wobec mnie i jakie warunki w pracy mi stworzy.Obawiam sie rowniez zwolnienia mnie przez niego.A barzdo zalezy mi na pracy.prosze o odppowiedz.

Zacznij od przeprowadzenia rozmowy z szefem. Jezeli nie poskutkuje to zloz pisemna skarge jezeli Twoj szef nie ma zwierzchnika nad soba a Ty obawiasz sie zlozenia takiej skargi zglos sie do The Advisory, Conciliation and Arbitration Service (Acas) Acas - Home oferuje bezpłatne, poufne oraz bezstronne porady na temat wszelkich zagadnień związanych z zatrudnieniem. Możesz zadzwonić do Acas pod numerem: 08457 474747 od 8.00 do 18.00, od poniedziałku do piątku.

The Andrea Adams Trust jest organizacją charytatywną stworzoną po to, aby zapobiegać zastraszaniu w miejscu pracy
01273 704 900 (10.00 do 16.00, od poniedziałku do piątku)

Twoje lokalne biuro doradztwa obywatelom Citizens Advice Bureau (CAB) może również zapewnić darmowe oraz bezstronne porady. Swoje lokalne biuro CAB znajdziesz w książce telefonicznej lub w Internecie.

Jeżeli należysz do związku zawodowego możesz otrzymać pomoc, porady oraz wsparcie ze strony twojego związku.

Powrót