Reakcja Alergiczna, a brak reakcji firmy kosmetycznej

• Autor wątku Autor wątku Kotki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kotki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry,
Od czterech miesięcy walczę z silną reakcja alergiczną na twarzy wywołaną przez kosmetyk. Na opakowaniu nie było żadnej informacji o tym, że produkt może spowodować uczulenie, ani że był badany dermatologicznie. Po wstrząsie dokonanym przez produkt postanowiłam sprawdzić opinie na jego temat i okazało się, że bardzo dużo osób doznało takiej samej reakcji alergicznej I nie jestem odosobniona. Byłam już u dwóch dermatologów i leczę się antybiotykami i sterydami, jednak zapalenie się utrzymuje. Nie mogę normalnie funkcjonować za dnia i wieczorami, gdyż maści są bardzo silne i muszę unikać światła. Firma kosmetyczna, która wyprodukowała ten produkt nie ma sobie nic do zarzucenia i nie chce zwrócić kosztów leczenia (tysiąc złotych) Dostałam pismo, że jestem odosobnionym przypadkiem i że to moja wina, że mam taki typ cery. Dermatolog nie chcial uwierzyc, że taki produkt mógł wywołać takie szkody na twarzy i jednoznacznie nie określił co było przyczyną. Przez 32 lata nie miałam nigdy problemu z alergia, ani trądzikiem, więc po takim silnym wstrząsie spowodowanym kosmetykiem (opuchlizna twarzy, sine oczy, zaczerwienienie, poty) nie mam wątpliwości, że to ten kosmetyk spowodował problem z jakim się teraz zmagam - zapalenie łojotokowe i trądzik różowaty. Co powinnam zrobić, aby odzyskać swoje pieniądze i ostrzec inne osoby?
Pozdrawiam

Powrót