K
kos43
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
dzień dobry potrzebuję pomocy w napisaniu pracy nie mam o tym zielonego pojęcia bo to dla mnie nowość byłbym bardzo $ wdzięczny jezeli ktoś zechciałby rozwiązać moje problemy
Recenzja dowolnego orzeczen ia sadu najwyzszego albo jednego z sadow apelacyjnych, z zakresu prawa karnego albo prawa wykroczeń, według następującego schematu :
1.opisanie problemu prawnego ktory wyłonił się natle rozpatrywanej przez sąd najwyższy/sąd apelcyjny wraz z przyjętą przez ten sąd argumentacją
2własna ocena stanowiska przyjętego przez sąd najwyższy /sąd apelacyjny w kontekscie obowiazujacych przepisow prawa u pogladow doktryny
3.opisanie znaczenia wybranego orzeczenia dla praktyki stosowania prawa
4.inne spostrzerzenia wlasne autowa
wymagania formalne :
1. objetosc pracy 3-5 stron a4
2.czcionka times new roman rozmiar 12
3.odstepy miedzy wierszami 1.5
4.tekst obustronnie wyjustowany
Recenzja dowolnego orzeczen ia sadu najwyzszego albo jednego z sadow apelacyjnych, z zakresu prawa karnego albo prawa wykroczeń, według następującego schematu :
1.opisanie problemu prawnego ktory wyłonił się natle rozpatrywanej przez sąd najwyższy/sąd apelcyjny wraz z przyjętą przez ten sąd argumentacją
2własna ocena stanowiska przyjętego przez sąd najwyższy /sąd apelacyjny w kontekscie obowiazujacych przepisow prawa u pogladow doktryny
3.opisanie znaczenia wybranego orzeczenia dla praktyki stosowania prawa
4.inne spostrzerzenia wlasne autowa
wymagania formalne :
1. objetosc pracy 3-5 stron a4
2.czcionka times new roman rozmiar 12
3.odstepy miedzy wierszami 1.5
4.tekst obustronnie wyjustowany