U
unblack
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam
Chciałem założyć sklepik internetowy i interesuje mnie kwestia regulaminu takiego sklepu.
Widziałem w różnych sklepach tego typu regulaminy i mam pytanie:
Czy jest jakiś uniwersalny regulamin?
Czy są jakieś gotowe szablony?
Może każdy indywidualnie musi np. z prawnikiem sobie taki regulamin ułożyć?
Widziałem, że w tych regulaminach prowadzący sklep powołują się na jakieś ustawy i artykuły - zakładam, że osoba prowadząca e-sklep nie studiowała kodeksu od deski do deski - skąd więc wziąć odpowiednie ustawy/nr artykułów, na które mogę się powołać?
Jak ułożyć taki regulamin?
A może po prostu przepisać od jakiegoś innego e-sklepu?
Chciałbym uniknąć takich sytuacji, że klient kombinator znajdzie jakąś lukę i wykorzysta to na moją niekorzyść.
Dodam jeszcze, że do sprzedaży artykułów, które bym chciał oferować nie muszę mieć żadnych uprawnień, zezwoleń etc.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Chciałem założyć sklepik internetowy i interesuje mnie kwestia regulaminu takiego sklepu.
Widziałem w różnych sklepach tego typu regulaminy i mam pytanie:
Czy jest jakiś uniwersalny regulamin?
Czy są jakieś gotowe szablony?
Może każdy indywidualnie musi np. z prawnikiem sobie taki regulamin ułożyć?
Widziałem, że w tych regulaminach prowadzący sklep powołują się na jakieś ustawy i artykuły - zakładam, że osoba prowadząca e-sklep nie studiowała kodeksu od deski do deski - skąd więc wziąć odpowiednie ustawy/nr artykułów, na które mogę się powołać?
Jak ułożyć taki regulamin?
A może po prostu przepisać od jakiegoś innego e-sklepu?
Chciałbym uniknąć takich sytuacji, że klient kombinator znajdzie jakąś lukę i wykorzysta to na moją niekorzyść.
Dodam jeszcze, że do sprzedaży artykułów, które bym chciał oferować nie muszę mieć żadnych uprawnień, zezwoleń etc.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam