Regulamin i strona www.

• Autor wątku Autor wątku kapik172
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kapik172

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, mam 2 kolejne pytania, odnośnie strony www.

1. Napisałem regulamin strony, i tutaj moje pytanie czy jest on merytorycznie i gramatycznie zgodny z prawem Rzeczypospolitej.

2. Jeszcze jedno mam pytanie: czy na tej stronie jest wszystko legalne, bo jestem uczulony na takie sprawy. Cały tekst i wszystkie zdjęcia, będą robione przeze mnie.

Link do strony: ***, regulamin w prawym panelu.

P.S. To nie jest reklama.
P.S.2. Bardzo chciałem dostać te informacje, ponieważ już niedługo chcę kupić domenę internetową.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Oj, tak. Przepraszam za reklamę tutaj regulamin:

POSTANOWIENIA OGÓLNE:

1.KORZYSTANIE Z WITRYNY, OZNACZA AKCJEPTACJĘ TEGO REGULAMINU.
2. ISTNIEJE ZAKAZ KOPIOWANIA I UDOSTĘPNIANIA ZAWARTOŚCI STRONY: ZDJĘĆ I WPISÓW. CAŁY TEKST, JEST PRZYGOTOWYWANY PRZEZ ADMINISTRATORA I MODERATORÓW(REDAKTORÓW, AUTORÓW I WSPÓŁTWÓRCÓW), PATRZ TYTUŁY.
3. KORZYSTANIE I REJESTRACJA NA STRONIE, JEST W PEŁNI DARMOWE.
4. STRONA NIE JEST ŻADNĄ FIRMĄ, JEST TO PO PROSTU HOBBYSTYCZNE PROWADZENIE WITRYNY.
5. ADMINISTRATOR STRONY NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI, ZA SZKODY WYRZĄDZONE, PRZEZ UŻYTKOWNIKÓW STRONY I ZA TREŚĆ ZAMIESZCZANĄ, PRZEZ NICH. NIE PONOSI RÓWNIEŻ ODPOWIEDZIALNOŚCI, ZA STRATY WYRZĄDZONE, PRZEZ ATAKI HACKERÓW.

Forum:
1. Forum:
a) Administrator forum, jest tylko jeden i on zarządza(kolejność najważniejszych tytułów na forum, oprócz administratora od góry do dołu):
- Moderator globalny,
- Przyjaciel forum,
- Zarejestrowani użytkownicy,
- Nowi użytkownicy,
- Goście.
Wszystkie osoby, które posiadają przedstawione wyżej tytuły, będą zwani dalej użytkownikami(forum).
b) Dokładny regulamin forum TUTAJ.

2. Posty na forum:
a) Posty NIE MOGĄ zawierać słów, które w odniesieniu do innych osób, będą łamały prawo Rzeczypospolitej, np.: gróźb, nękania innych osób itp. Nie wolno zamieszczać też obraźliwych odniesień, wulgaryzmów, linków do stron erotycznych. Konsekwencje patrz: dział konsekwencje.
b) Istnieje ZAKAZ spamowania na forum!

3. Wszelkie edycje użytkownika:
a) To znaczy: wszelkie pozostałe możliwości użytkownika, czyli: avatary, podpisy itp.: również nie mogą łamać prawa RP, patrz podpunkt a punktu 2 regulaminu forum.

Shoutbox:
1. ShoutBox, służy do luźnych rozmów, pomiędzy użytkownikami strony. Na ShoutBox`ie istnieje ZAKAZ zamieszczania reklam i linków.
2. Istnieje również bezwzględny zakaz obrażania innych użytkowników, grożenia im i łamania prawa RP.
3. Istnieje ZAKAZ spamowania w Shoutbox`ie.

Komentarze na witrynie i korzystanie z witryny, zwanej dalej stroną:
1. Tak, jak w punkcie 1 i 2 regulaminu ShoutBoxu.
2. ZAKAZ spamowania, przy dodawaniu komentarzy.
3. Na stronie, występują następujące TYTUŁY(najważniejsze od góry do dołu, im większy poziom, tym ważniejsza osoba):

a) Administrator= poziom 10. Może zmieniać wygląd strony, dodawać pluginy, dodawać wpisy, usuwać je, usuwać komentarze, ma dostęp do serwera FTP strony, do pełnego zarządzania forum strony i ShoutBoxa ma dostęp, do pełnego panelu administracyjnego.

b) Redaktor= poziom 7. Może dodawać wpisy, usuwać je, usuwać komentarze, ma dostęp do paru pluginów itp.

c) Autor i współtwórca= kolejno poziom 3 i 1. Mogą dodawać i usuwać wpisy i komentarze.

d) Subskrybent= poziom 0. Może pisać w Shoutbox`ie.

e) Gość= bez poziomu. Widzi strone. Widzi ShoutBox, ale nie może w nim pisać.

Dodatkowe pomówienia:
1. Każdy adres IP, użytkowników i gości, ze względów bezpieczeństwa, zostaje zapisany w bazie danych. Widzi go TYLKO administrator strony.

Konsekwencje, za złamanie regulaminu:
1. Złamanie prawa RP: powiadomienie odpowiednich organów władzy, o popełnieniu przestępstwa i usunięcie z listy użytkowników.
2. Za poważne złamanie regulaminu forum, grozi blokada IP na stronę.
3. Złamanie regulaminu forum: usunięcie z listy użytkowników.
4. Wpadka, lub niedokładne doczytanie regulaminu forum, tj. np.:
a) kłótnie z innymi użytkownikami,
b) umieszczanie linków w ShoutBox`ie,

Konsekwencje: usunięcie posta na forum, wpisu ShoutBoxa, lub komentarza strony.

———————————-

Cały regulamin pisał administrator(ja).
Prosimy przestrzegać regulaminu, administrator Kacper.

Powrót