Regulamin korespondencji

• Autor wątku Autor wątku rt3k
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rt3k

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam forumowiczów,

czy napisanie czegoś w rodzaju regulaminu korespondencji pomiędzy mną, a firmą windykacyjną przejdzie? Chodzi o to, że strasznie nękają telefonami, odwiedzinami, zasypują skrzynki mailowe. Nie próbuję się wymigać od zapłaty, ale po prostu jest to nie do wytrzymania. Wpadłem na pomysł napisania regulaminu korespondencji, w którym obarczyłbym opłatami firmę windykacyjną za każda formę kontaktu ze mną (telefon, mail, odwiedziny, pisma). Czy jest to możliwe i zgodne z naszym prawem?

Nie o to pytałem.
Kase oddaje i to już sporo ponad to, co wisiałem.

Pewnie, napiszemy regulamin i będziemy obciążać dzwoniących i piszących. Dodajmy oczywiście też opłaty za przysyłane nam reklamy, ulotki, telefoniczne zaproszenia na badania w otwieranej właśnie przychodni itp. Potem wezwiemy do zapłaty (może po 10.000 zł od listu, 12.000 zł od telefonu, 7.000 zł od maila) taką firmę, powołamy się na nasz regulamin i nie ma siły, zapłacą.

Wisisz mi już 300 zł. Tak mam napisane w moim regulaminie - za każdy post w rozpoczętym temacie autor ma mi płacić 100 zł. Chcesz dalej dyskutować?

Powrót