Regulamin usługodawcy

• Autor wątku Autor wątku koper2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koper2

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Dzień dobry. Jestem początkującym przedsiębiorcą - tłumaczem. Chciałabym na swojej stronie www umieścić regulamin usług. Wiele firm samodzielnie wymyśla regulaminy, ale nie mogę mieć pewności, że są one zgodne z faktycznymi prawami konsumentów. Nie chcę więc się na nich wzorować. W związku z tym kierując się ostrożnością wolę zapytać Państwa, czy zgodne z prawami konsumentów byłyby zapisy mówiące, że:
1. Klient ma 14 dni na złożenie reklamacji, a po tym terminie reklamacje nie są uwzględniane.
2. Biuro nie ponosi odpowiedzialności za jakość tłumaczeń wykonywanych w trybie ekspresowym - klient zlecając tłumaczenie ekspresowe musi liczyć się z możliwością wystąpienia uchybień w tłumaczeniu. [chodzi tu o zlecenie tłumaczenia np 30 stron w 1 dzień]

* Dodam, że te 2 zapisy znajdują się w większości regulaminów biur tłumaczeń. Choć z punktu widzenia biura wydają się one sensowne, nie wiem, czy są zgodne z prawami konsumentów. Czy wolno mi mieć takie zapisy i ich postanowienia stosować w praktyce? Będę wdzięczna za Państwa pomoc, sugestie, powiedzenie mi jak to naprawdę jest...

Powrót