rejestracja a raczej jej brak co dalej , jak skorzystać z prawa?

• Autor wątku Autor wątku colmed
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

colmed

Użytkownik
Odpowiedzi
52
witam serdecznie
Temat ,który na pewno przyda się innym a ja próbuje ten temat ciągnąc dalej.
Próbowałem się zarejestrować w urzędzie gdzie miałem pobyt czasowy( dziś wymaga się adres do korespondencji). Odrzucono mnie i wymyślano ,że tego brakuje,że ten dokument potrzebny, ze tu potrzeba dokumentu wyrejestrowania( świadectwa pracy i działalność gospod z sprzed lat)
Pojechałem zatem tydzień później do miejscowości gdzie kiedyś mieszkałem i podałem właśnie ten adres do korespondencji. Miałem te same dokumenty.
TAM MNIE ZAREJESTROWANO z prawem do zasiłku.Wszystkie uwagi z poprzedniego miasta okazały się bzdura.
Miłe ,że pewne rzeczy są ok , ale jestem tydzień w plecy z zasiłkiem.
Co w tej sytuacji? do kogo skargę i gdzie odzyskujemy pieniążki?
jeśli ktoś może podać na moim przykładzie jak sprawy się mają.
dziękuje :(

colmed napisał:
ale jestem tydzień w plecy z zasiłkiem.
Co w tej sytuacji? do kogo skargę i gdzie odzyskujemy pieniążki?

Jakie pieniądze chcesz odzyskać? Okres pobierania zasiłku nie uległ skróceniu. Tydzień później uzyskałeś do niego prawo, tydzień dłużej będziesz pobierał, co nie oznacza, że okres pobierania zasiłku uległ skróceniu.
Skargę możesz złożyć w pierwszej kolejności do dyrektora urzędu.

Dziękuję ci za odpowiedz. Ale koszty ja poniosłem. Poznań mnie olał.., a wyjazd na Slask to koszty. Uważasz ,że Dyrektor coś pomoże? Przecież oni zamiatają pod siebie. To tak Jak NFZ "przemawia" do lekarzy aby za duzo nie wypisywali wniosków dla pacjentów. Przecież w Polsce to norma.
Jeśli możesz to powiedz mi jaka jest kolejność zaczynając od dyrektora. pozdrawiam

Powrót