C
colmed
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 52
witam serdecznie
Temat ,który na pewno przyda się innym a ja próbuje ten temat ciągnąc dalej.
Próbowałem się zarejestrować w urzędzie gdzie miałem pobyt czasowy( dziś wymaga się adres do korespondencji). Odrzucono mnie i wymyślano ,że tego brakuje,że ten dokument potrzebny, ze tu potrzeba dokumentu wyrejestrowania( świadectwa pracy i działalność gospod z sprzed lat)
Pojechałem zatem tydzień później do miejscowości gdzie kiedyś mieszkałem i podałem właśnie ten adres do korespondencji. Miałem te same dokumenty.
TAM MNIE ZAREJESTROWANO z prawem do zasiłku.Wszystkie uwagi z poprzedniego miasta okazały się bzdura.
Miłe ,że pewne rzeczy są ok , ale jestem tydzień w plecy z zasiłkiem.
Co w tej sytuacji? do kogo skargę i gdzie odzyskujemy pieniążki?
jeśli ktoś może podać na moim przykładzie jak sprawy się mają.
dziękuje
Temat ,który na pewno przyda się innym a ja próbuje ten temat ciągnąc dalej.
Próbowałem się zarejestrować w urzędzie gdzie miałem pobyt czasowy( dziś wymaga się adres do korespondencji). Odrzucono mnie i wymyślano ,że tego brakuje,że ten dokument potrzebny, ze tu potrzeba dokumentu wyrejestrowania( świadectwa pracy i działalność gospod z sprzed lat)
Pojechałem zatem tydzień później do miejscowości gdzie kiedyś mieszkałem i podałem właśnie ten adres do korespondencji. Miałem te same dokumenty.
TAM MNIE ZAREJESTROWANO z prawem do zasiłku.Wszystkie uwagi z poprzedniego miasta okazały się bzdura.
Miłe ,że pewne rzeczy są ok , ale jestem tydzień w plecy z zasiłkiem.
Co w tej sytuacji? do kogo skargę i gdzie odzyskujemy pieniążki?
jeśli ktoś może podać na moim przykładzie jak sprawy się mają.
dziękuje