Rejestracja firmy w Polsce przez Anglika, działalność prowadzona w UK

• Autor wątku Autor wątku anjaa83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anjaa83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Znajomy (Anglik) poprosił mnie o zebranie informacji na temat możliwości zarejestrowania przez niego firmy w Polsce, natomiast prowadzenia działalności w Anglii. Znalazłam tyle sprzecznych informacji na ten temat, że postanowiłam spróbować tu. Czy ktoś z Państwa orientuje się może, czy jest to możliwe i gdzie musiałby płacić podatki w takim przypadku? (wg tego co czytałam zakładam, że nadal w UK, więc cała ta procedura nie miałaby większego sensu, ale może jestem w błędzie).

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam

Ostatnio czytałem na ten temat trochę, bo znajomy chce uciec z podatkami w polsce i innymi opłatami gdyż na wyspach prowadzenie działalności jest tańsze.
Z tego co wiem potrzeba otworzyć spółkę zoo po angielsku Ltd (limited). Główna siedziba znajduje się w UK a w PL otwieramy odział. Pracownicy rozliczają się z podatku w PL a firma w UK. Spółka musi mieć określoną strukturę, czyli dyrektor, księgowy itp, nie pamiętam dokładnie trzeba poczytać. Tak to z grubsza wygląda. Może napisz dokładniej co Cię interesuje to postaram się pomóc.

Powrót