Rejestracja motoru

• Autor wątku Autor wątku mahermnih1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mahermnih1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Posiadam motor WSK 125 i chciał bym go zarejestrowac mam do niego dowód rejestracyjny tylko, że ma on ucięty róg co oznacza, że pojazd jest wyrejestrowany. Mam również umowe kupno-sprzedaż.
Moje pytanie brzmi co mam teraz zrobic zeby zarejestrowac ten motor.
Dziekuje z góry za odpowiedz. :)

Myśle że powinieneś zgłosić ten fakt w Urzędzie Komunikacji bo tam rejestruje się wszelkie pojazdy. Pozdrawiam

[cytat="mahermnih1"]Witam
Posiadam motor WSK 125 i chciał bym go zarejestrowac mam do niego dowód rejestracyjny tylko, że ma on ucięty róg co oznacza, że pojazd jest wyrejestrowany. Mam również umowe kupno-sprzedaż.
Moje pytanie brzmi co mam teraz zrobic zeby zarejestrowac ten motor.
Dziekuje z góry za odpowiedz. :)[/cytat]

[lex:2r0qji5b]Dz.U.2005.108.908 (U) Prawo o ruchu drogowym.
DZIAŁ III Pojazdy
Rozdział 2 Warunki dopuszczenia pojazdów do ruchu
Art. 79.

4. Pojazd wyrejestrowany nie podlega powtórnej rejestracji, z wyjątkiem pojazdu:
1) odzyskanego po kradzieży;
2) zabytkowego;
3) mającego co najmniej 25 lat, którego model nie jest produkowany od lat 15, uznanego przez rzeczoznawcę samochodowego za unikatowy lub mający szczególne znaczenie dla udokumentowania historii motoryzacji;
4) ciągnika i przyczepy rolniczej. [/lex:2r0qji5b]

co znaczy, że motor jest unikatowy ?? Wiecie jakie muszą być spełnione warunki ??

POZDRO

Do "matermnih 1" - naruszył Pan regulamin forum.
[lex:2hij7vrn]§18a Umieszczanie w podpisach linków do innych stron oraz reklam wymaga zgody Administratora. W tym celu należy skontaktować się z nim za pośrednictwem systemu Prywatnych Wiadomości (PW). Nie stosowanie się do tego wymogu będzie się wiązało z otrzymaniem ostrzeżenia, a w ostateczności zablokowaniem konta na forum.[/lex:2hij7vrn]

[cytat="mahermnih1"]co znaczy, że motor jest unikatowy ?? Wiecie jakie muszą być spełnione warunki ??

POZDRO[/cytat]
Warunki ustala się z rzeczoznawcą PZMot.

Posiadam motor YLSMCO 150 , który również nie ma pełnych papierów , zakupiony na terenie Holandi motor byl zprowadzany ze wschodu (chiny) , i nie mam pojęcia jak sie zabrac do rejestracji go na terenie polski , czy jest wogóle taka możliwość ??

Powrót