Rejestracja pojazdu majacego niemieckie niebieskie tablice

• Autor wątku Autor wątku pagaj89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pagaj89

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam.
Kupiłem autko z niemieckimi niebieskimi tablicami. Zrobiłem przegląd oraz ubezpieczyłem bo tam wygasło. Oczywiście będę auto rejestrowal. Jednak ktos wprowadził mi wątpliwości co do tablic które mam.
Są to normalne niemieckie tablice tzw niebieskie ale bez tych całych naklejek. Czy może być jakiś problem w WK? Czego mam się spodziewać? Zabierają te tablice? Mogą sie doczepić? I pytanie czysto z ciekawości bo tak jak mowie będę rejestrowal auto, co mówi prawo o poruszaniu sie takim autem?
Z góry dziekuje za poradę.

Mysle ze tak musze sprawdzić nie mam teraz możliwości. Co jesli wyrejestrowane?

W dowodzie niemieckim na 3 stronie jest informacja o wyrejestrowaniu wraz z data. Czyli tablice dobre? Mimo ze bez naklejek itd?

Mam podobną sytuację, auto kupione na fakturę VAT marża od handlarza importera. W zaświadczeniu o przeprowadzonym badaniu technicznym i dokumencie identyfikacyjnym pojazdu widnieje niemiecki numer rejestracyjny. Tablice dostałem niemiecki bez naklejek w ich miejscu są zadrapania, tablice wyglądają na nówki. Czy w wydziale komunikacji przyjmą takie tablice i jak to się ma do nowelizacji kk Art. 306c?

Powrót