Rejestracja rozmów i smsów

• Autor wątku Autor wątku adolesco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adolesco

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Jestem w mocnym sporze rozwodowym, jak 98% mężczyzn jestem na starcie w pozycji przegranej. Każda instytucja, gdzie dochodziłem swoich praw reprezontowana była przez kobiety.Poza jednym wyjątkiem wszędzie traktowany jestem obcesowo i jak " kosmita ", bo jak żona może kłamać, nie interweniowano w ogóle na przemoc żony fizyczną i psychiczną wobec 7 letniego syna, wobec mnie psychiczną włącznie z sprowadzaniem mężczyzn przez żonę do mieszkania ujmując delikatnie, nie marnowali czasu.Osoba, która w MOPS zajmuje się przemocą w rodzinie, zajęła się po moim zgłoszeniu sprawcą, žlżoną udzielając ochrony i psychologa niż mną, na mój zarzut, że żona kłamie, urzędniczka usiadła manifestacyjnie za biurkiem, założyła ręce i sucho z nutą arogancji odpowiedziała " A kto powiedział, że kłamać nie wolo?! To było pierwsze zetknięcie moje, mężczyzny w dochodzeniu o swoich praw i próba prawnej ochrony syna przed przemocą matki i nade mją. Żona bardzo dużo rozmawia telefonicznie i smsowo, pomawiając mnie i dyskredytując, na moje uwagi, wykrzykuje jedynie, że żyje w wolnym kraju i będzie mówić co się jej podoba. Określenia nierzadko w obecności nawet syna, wyzywając mnie od pedałów, gejów itp to część z najlżejszych określeń wobec rozmów telefonicznych, w trakcie których straszyła mnie również mafią najlżejsze " jeśli Sąd z nim nie zrobi porządku to mafia zrobi z nim porządek " Dowody to rozmowy telefoniczne i smsy stąd temat, czy mogę do Sądu wystąpić o to, by operator dla celów dowodowych prowadził nagrywanie rozmów i wiadomości tekstowych.Dziękuję

no co to za pomysł wogole? jawna inwigilacja? bo zona cie wyzywa? człowieku, wez ty sie w garsc...zaczol bys sie zachowywac jak facet a nie baba... pewnie mi zarzucisz zaraz jakies uprzedzenia bo jestem kobieta...ale ten twoj post daje twoj obraz jako ofiary losu. rozwiedz sie, postarj sie o opieke nad dzieckiem, ale najpierw zbierz dowody na przmoc matki wobec dziecka...i juz.

ivannet proszę... więcej staranności w redagowaniu postów...
Jest coś takiego jak stylistyka, interpunkcja, ortografia...

Ostatnia edycja:
Odpowiedź potwierdza mój zarzut. Jeśli jesteś kobietą i mężczyzna zachowuje się tak wobec żony zgodnie z moim powyższym opisem, nie doczeka zmierzchu pod wspólnym dachem, jeśli jesteś mężczyzną zostaniesz wypróbowany do granic wytrzymałości, wówczas nie przejmują się nawet losem dziecka.Ktoś musi i powinien to zmienić, szczęśliwie lobby Zachodnie problem zauważyło i staje się coraz mocniejsze.Nie bez kozery państwo polskie przegrywa prawie 100% spraw w Strasburgu.

adolesco napisał:
Dowody to rozmowy telefoniczne i smsy stąd temat, czy mogę do Sądu wystąpić o to, by operator dla celów dowodowych prowadził nagrywanie rozmów i wiadomości tekstowych.Dziękuję

Nie ma takiej opcji. Prawnie (i technicznie też). Sąd cywilny w ogóle nie ma podstaw, aby zarządać od operatora choćby zestawienia wykonanych połączeń czy wysłanych SMSów. Może to zrobić jedynie w nielicznych przypadkach sąd karny i prokurator- kiedy chodzi o zagrożenie bezpieczeństwa narodowego.

Klara.b napisał:
... Może to zrobić jedynie w nielicznych przypadkach sąd karny i prokurator- kiedy chodzi o zagrożenie bezpieczeństwa narodowego.
Może poczytaj Rozdział 26 kpk :!:

Nie do rozwodu, a do Twojej wypowiedzi na temat nagrywania.

Kobiety czują się bezkarne wchodząc w konflikt rozwodowy. Pomówienia, niszczenie godności - zacytuję jeszcze żonę " żyjemy w wolnym kraju i będę mówiła co mi się podoba ". Niebieska karta utknęła zgodnie z moim opisem powyżej, interwencja funkcjonariuszki policji taka, że poinformowała żonę na przesłuchaniu, by założyła sprawę cywilną a wszczętym postępowaniem o znęcanie się psychiczne i fizyczne, by się nie przejmowała - zostanie umożone. Na całej linii frontu, stronniczość i lojalność kobiet i co dla mnie przerażające bez znieczulenia wobec krzywdy siedmioletniego dziecka. Jesteś mężczyzną oddalają sprawy, lub już od początku jest tak prowadzona, by dojść nie sedna konfliktu i prawdy, ale zastanawiają się jaki wymiar kary dać kolejnemu nieszczęśnikowi. W czasie przeróżnych już okoliczności tylko jedna kobieta zachowała się bezstronnie. Pozostałe, na zasadzie co z tego, że ona kłamie, " na szafot z kolejnym". Lobby kobiet mocno wywiera wpływ na to, by równoprawnie traktowano kobiety w pracy, wyborach, stanowiskach publicznych ale bardzo umiejętnie i inteligentnie nie podnosi spraw rozwodów, gdzie dzielą i rządzą uznając 98 % mężczyzn za tę gorszą i winną stronę już na starcie z racji tego, że jesteś mężczyzną.

Powrót