M
misiek2pl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam , kupilem samochod 17 października i do tej pory go nie zarejestrowalem , nie pozalatwialem nic w urzedzie celnym ( nie mialem kasy- ale to nikogo nie bedzie interesowac ) , teraz pieniadze mam i chcialbym wszystko pozalatwiac . W październiku dzwonilem do urzedow celnego i miasta w sprawei rejestracji samochodow , i powiedziano mi ze jest przepis ze samochod trzeba zarej przed upływem 30 dni od daty zakupu , ale jesli sie go w tym terminie nie zarejestruje to nie sa wyciagane z tego faktu zadne konsekwencje . Chcialbym sie upwenic czy tak rzeczywiscie jest , w urzedzie celnym raczej nie bedzie problemu bo zaltawie to przez agencje celna , lecz przy rejestracji moze byc problem , poniewaz w niektorych urzedach nie wiem czy akurat w moim wymagaja przeglądu TUV , a w innych nie wymagaja , czy jest jakis haczyk na to zeby mi urzedniczka nie zablokowala sprawy bo nie mam przegladu tego niemieckiego ? Jeżeli znacie jakies inne problemu ktore moga mnie napotkac przy zalatwianiu tych spraw , to napiszcie
Z góry dziekuje
Z góry dziekuje