S
Sebi89
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Z góry przepraszam jesli mój post jest w niewaściwym miejscu lub jest juz taki temam lecz nigdy nie korzystałem z zadnego forum. Z góry dziękuje za wyrozumiałosc
Więc tak.. Mam zamiar kupic samochód sprowadzony z niemiec ale problem jest w tym iz jest potrzebny dowód rejestracyjny ( mały brif ) do rejestracji tego auta.. który jest potzrebny od 2005 roku.(zostało takie cos wprowadzone) Ale samochód był sprowadzony w 2004r. i wtedy jeszcze nie wydawano dowodów niemickich danego auta , i jest problem bo niemoge go zarejetsrowac ;( ale akcyza i podatek zosatały zapłącone w 2004 roku. jest brif,zaswiadczenie o wyrejestrowaniu pojazdu w niemczech , umowa kupna sprzedazy,opłacony podatek i akcyza. samochód cały czas stał w garazu u pewnego pana który go nie zarejestrował ze względu na problemy rodzinne.. czy moze mi ktos pomuc i poiwedziec co i jak??. Poniewaz mi sie wydaje ze poinienem byc traktowany w rejestracji z roku 2004 gdzie nie trzeba było miec dowodu ( małego Brifu ). bo znalesc maly Brif po 7 latach to jest nie mozliwe.. Dziękuje i czekam na syzbkom odpoiwedz..