Rejestracja samochodu

• Autor wątku Autor wątku Parker23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Parker23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie!
Na początek opiszę problem. Kupiłem od Pani X samochód osobowy. Wszystko pięknie umowa spisana przyszedł czas na opłaty. Początkowo miałem być jedynym właścicielem auta i do tej pory wszystko grało. Potem jednak ojciec stwierdził że dopisze się jako współwłaściciel to będę miał mniej do płacenia oc (znany chwyt) ze względu na zniżki ojca. Więc dzwonie do Pani X i proszę o możliwość spisania umowy jeszcze raz. Więc pojechałem, spisaliśmy wszystkie dane, wracam do domu i następnego dnia prosto do urzędu skarbowego. Więc w urzędzie wypisaliśmy wszystko jak trzeba i ojciec jako współwłaściciel przeszedł i opłata zrobiona. Następnie jedziemy do wydziału komunikacji wypełniamy wniosek opłata zrobiona tablice zdane, i nagle Pani nas woła że umowa jest sfałszowana bo w mieście Pani x wpłynęła umowa na wyrejestrowanie bez współwłaściciela i że mamy to sprostować przed przerejestrowaniem. I teraz ja proszę o poradę was drodzy forumowicze. Opłata w wydziale komunikacji też jest już zrobiona, i czy wracać teraz do skarbówki i sprostować tamten wniosek że jednak ja jestem właścicielem jedynym i robić darowiznę pół auta dla ojca, czy jechać z Panią X do jej wydziału i spróbować sprostować umowę kupna i wyrejestrowanie tak żeby ojciec znalazł się jako współwłaściciel.

Mam nadzieję że napisałem to w miarę zrozumiale, proszę zrozumieć że dla mnie to nowa sytuacja i towarzyszą temu niesamowite nerwy.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i proszę o poradę.

Powrót