Rejestracja samochodu

• Autor wątku Autor wątku Krzysztof 80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzysztof 80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dobry wieczór, mam taki problem auto sprowadzone z zagranicy z spoza krajów Unii Europejskiej. Została zapłacona akcyza, przetłumaczone dokumenty, pobrałem próbne tablice i udałem się na przegląd oczywiscie już ubezpieczonym autem. Komplet dokumentów został złożony do WK i zostały wydane stałe tablice rejestracyjne wraz z tymczasowym dowodem rejestracyjnym. Przed upływem końca ważności dowodu tymczasowego wykonałem telefon do WK w celu sprawdzenia czy dowód stały jest już do odbioru. Otrzymałem informację iż jeszcze nie został zamówiony ponieważ czekają na informacje od producenta czy serwisu bo w dokumentach nie ma jakiegoś parametru. Czytałem że mogę przedłużyć jeszcze o 14 dni tymczasowy dowód rejestracyjny. Gdyby WK po tym czasie nie wyrobił stałego dowodu rejestracyjnego mogę poprosić o pismo, zaświadczenie że WK czeka na uzupełnie danych przez serwis czy producenta aby móc poruszać się legalnie po drodze

Dobry wieczór, moje pytanie brzmi co można zrobić gdy WK po przedłużeniu o 14 dni dowodu tymczasowego nie zdoła załatwić stałego dowodu rejestracyjnego?

Pewnie pojazd sprowadzony z USA i nie ma praktycznie wszystkich parametrów z wyjątkiem MMC, nacisku na oś i roku produkcji który jest na tabliczce znamionowej i który diagnosta ignoruje w celu "odmłodzenia" samochodu.

A diagnosta pozostale paremetry ustalił z kosmosu :)

Powrót