Rejestracja w PUP

• Autor wątku Autor wątku pomozcie12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pomozcie12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam,
(jesli nieodpowiednia zakladka to przepraszam)

Mam problem. Muszę zarejestrować sie w urzedzie pracy jako bezrobotny. W zwiazku z tym powinnam zlozyc wszystkie niezbedne zaswiadczenie pracy i inne papierki. Do 31.10.2015r. mialam wazna (podbita) legitymacje studencka, ktorej ksero wykonal zleceniodawca jako dowod ze studiuje. Pracę u niego podjelam w kwietniu 2015 ale w czerwcu zostalam skreslona z listy studentow. W tym czasie (do czasu skreslenia) podpisalam 2 umowy zlecenia. Jednak pozniej 30 lipca rowiez dostalam umowe zlecenie na czas do 30 wrzesnia, wspomnialam pracodawcy, ze nie jestem juz studentem, on tylko zapytal czy mam przy sobie legitymacje - potwierdzilam bo uczelnia nie chciała jej zwrotu (stwierdzili ze oddam ja wraz z innymi dokumentami przed obrona, na ktora mam rok od skreslenia jednak bez prawa do bycia studentem). Zleceniodawca uznal ze skoro mam legitymacje to szkoda by bylo stracic te pare groszy na stawce godzinowej wiec uznal ze umowa zlecenie bedzie odpowiednia. Tylko, ze teraz zglaszajac sie w PUP-ie musze zlozyc wszystkie umowy jakie posiadam i dokumenty, rowniez te potwierdzajace skreslenie z listy studentow. I teraz mam pytanie - czy groza mi jakies konsekwencje? Urzad pracy zobaczy, ze skreslona zostalam w czerwcu 2015 i wczesniejsze umowy zlecenia sa adekwatne, a po skresleniu podpisalam nowe zlecenie choc status studenta stracilam. Czy oni moga to zglosic do ZUS-u? Cos mi grozi? Czy moge nie zlozyc tej jednej umowy zeby nie wzbudzac podejrzen?

Prosze o pomoc :(

Powrót