N
NeNuNiA92
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Witam mam 18 i w tym roku (18 czerwca) skończyłam zawodówkę (kucharz małej gastronomii). Mogliśmy praktyki mieć poza szkołą lub w szkole, ja wybrałam w szkole i nie mieliśmy za to płacone i też nie podeszłam do egzaminu, bo pomimo że zdałam nic nie umiałam i się bałam, że brak mojej wiedzy na temat gotowania sprawi, że egzamin obleje. Chciałabym przerwać naukę na 1 rok i chciałabym znaleźć jakąś pracę. W tym właśnie tkwi mój problem czy mogę się zarejestrować w Urzędzie Pracy? 
W lipcu byłam z mamą w pobliżu UP i mama poszła się zapytać, ale jak wróciła to powiedziała, że nie mogę się zarejestrować nie powiedziała mi też dlaczego (a przyznam że z mamą nie przepadamy za sobą) a mój tata twierdzi że jednak mogę i nie wiem sama co i jak, a do UP mama troszkę daleko ok 20 km , ponieważ na okres wakacji jestem u chłopaka.
Czy mógł mi by ktoś pomóc?
W lipcu byłam z mamą w pobliżu UP i mama poszła się zapytać, ale jak wróciła to powiedziała, że nie mogę się zarejestrować nie powiedziała mi też dlaczego (a przyznam że z mamą nie przepadamy za sobą) a mój tata twierdzi że jednak mogę i nie wiem sama co i jak, a do UP mama troszkę daleko ok 20 km , ponieważ na okres wakacji jestem u chłopaka.
Czy mógł mi by ktoś pomóc?
Ostatnia edycja: