Rejestracja w urzędzie pracy

• Autor wątku Autor wątku Ala1425
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Ala1425

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam.
Nie wiem czy pisze na właściwej stronie ale mam nadzieje że ktoś udzieli mi informacji. Otoż mam problem. 12 września podpisałam umowe zlecenie w pewnej firmie a w tym czasie byłam zarejestrowana w urzędzie pracy w swoim mieście X. W dniu podpisania umowy zaniosłam oczywiście umowe do urzędu pracy żeby mnie odrejestrować. 2 dni poźniej 14 września z przyczyn osobistych musiałam zrezygnować z pracy a firma nie potrzebowała żadnego wypowiedzenia. Po paru dniach dostałam propozycje pracy w innej firmie lecz jest to praca w innej miejscowości (miejscowość Y) położona 30 km od mojego miejsca zamieszkania. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej szefowa powiedziała że przyjmie mnie na staż z urzędu pracy na 3 miesiące w ramach okresu próbnego a w tym momencie musze sie zarejestrować w urzędzie pracy w tamtej miejscowości Y. I teraz mam pytanie czy moge sie zarejestrować w urzędzie pracy w mieście Y i nie będzie żadnego problemu z zarejestrowaniem i urzędem pracy ?

Czy dostałaś już decyzję o wyrejestrowaniu z powodu podjęcia pracy?

Tak otrzymałam decyzje bodajże tydzień temu

Zatem możesz teraz zarejestrować się w miejscu gdzie jesteś zameldowana.

A czy mogę się zarejestrować w urzędzie pracy w innej miejscowości niż tam gdzie jestem obecnie zameldowana na stałe ? nie będzie problemu ?