• Autor wątku Autor wątku beata1106
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beata1106

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam jesli mogę chciałabym zapytac o pewną sprawe a mianowicie byłam dzis w Department of Social Protection (Irlandia) aby sie zarejestrowac jako osoba bezrobotna pani w okienku powiedziala ze jesli ja sie zarejestruje maż straci dodatek FIS dodam tylko ze ja nigdy nie pracowałam tu w Irlandi jedynie maz pracował i pracuje nadal.Czy w zwiazku z tym prawde jest to co pani mi powiedział czy mi osobie ktora nigdy tu nie byla zatrudniona
przysluguje jakis dodatek z powodu ktorego mąż stracił by FIS ,bardzo prosze o odpowiedz .Głownym celem mojej rejestracji jest chec korzystania z kursow oferowanych przez tutejsze Fas nauka angielskiego.

rozumię ze chcesz się zarejestrować jako bezrobotna bez prawa o zasiłku , czy tak ? jesli nie to popraw

jesli natomist tak
to podejdz do Social Welfare aby się upewnić ze wogóle możesz tego dokonać , według moich info nie ma takiej opcji
rejestrują tylko tych z prawem do zasiłków czyli z określonym dochodem , który może przekraczać wasze dochody odnośnie FIS , i stąd potem może być zastopowany

Powrót