G
Grupa EyeSoft
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witajcie, reprezentuje Grupę osób niepełnosprawnych wzrokowo, która od jakiegoś czasu pisze sobie o oprogramowaniu specjalistycznym (przeznaczonym dla osób z dysfunkcją wzroku) są to głównie recenzje oprogramowania.
Jestem Koordynatorem Grupy. Grupa póki co nie jest jeszcze formalna. Ostatnio chcieliśmy udać się na konferencję programistyczną aby sporządzić relację z dostępności oprogramowania, od Organizatora otrzymaliśmy informację ,że dobrze by było gdybyśmy byli zarejestrowanym portalem internetowym. Mamy w planach uruchomienie własnej strony WWW (z naszymi recenzjami) ,w wielkim skrócie, co robimy i jak to wygląda:
Teraz pytania:
Przepraszam ,jeśli popełniłem jakieś błędy (to mój 1 post
Liczę na szybkie odpowiedzi.
Jestem Koordynatorem Grupy. Grupa póki co nie jest jeszcze formalna. Ostatnio chcieliśmy udać się na konferencję programistyczną aby sporządzić relację z dostępności oprogramowania, od Organizatora otrzymaliśmy informację ,że dobrze by było gdybyśmy byli zarejestrowanym portalem internetowym. Mamy w planach uruchomienie własnej strony WWW (z naszymi recenzjami) ,w wielkim skrócie, co robimy i jak to wygląda:
- Nasze artykuły ukazują się średnio raz na 2 tygodnie (publikacja 5-7 artykułów co drugi piątek)
- Będą to również (w nie dalekiej przyszłości) materiały audiowizualne - głównie videoblogi
- Nie ukrywam ,że "pozycja" portalu zarejestrowanego stanowić będzie pewnego rodzaju ułatwienie w uzyskiwaniu programów do testów, Firmy chętniej udostępniają oprogramowanie redakcją ,niż "grupie wariatów, chcącej coś zrobić" - grupie nieformalnej.
- Pomoże nam to również w uzyskaniu wejściówek na wydarzenia i spotkania branżowe.
Teraz pytania:
- Czy spełniamy wymagania ustawy o prawie prasowym?
- Czy ja (pobieram rentę socjalną ZUS) mogę zostać redaktorem naczelnym oraz wydawcą?
- Czy Redaktor ma obowiązek zatrudnić redaktorów?
- Czy rozpoczęcie wydawania (w celach niezarobkowych (hobbystycznie) wiążę się z utratą renty?
Przepraszam ,jeśli popełniłem jakieś błędy (to mój 1 post
Ostatnia edycja: