rejestrator samochodowy

• Autor wątku Autor wątku sejang
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sejang

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam

Od kilku lat mam zamontowany w samochodzie rejestrator. Nazbierało mi się sporo różnych nagrań z "wyczynami" lub nawet wykroczeniami innych uczestników ruchu. Czy mogę te nagrania wrzucić na YT w celach edukacyjnych lub dla przestrogi? Czy muszę np. zakrywać tablice rejestracyjne innych pojazdów, datę i godzinę nagrania ? Nie jest to jakiś super rejestrator więc twarzy nie widać ale tablice już tak.

Niektóre zdarzenia przyprawiły mnie o mocne bicie serca i zmusiły do ostrego hamowania, są to najczęściej wymuszenia pierwszeństwa. Tak się zastanawiałem czy można z takim nagraniem iść na Policję i czy wówczas mogą wyciągnąć jakieś konsekwencje? Tu rozumiem że pewnie byłbym świadkiem i pewnie musiał bym później gdzieś łazić po sądach. A może anonimowo tez podejmą jakieś czynności?

Pozdrawiam

Mozesz wrzucac na YT i nic nie musisz zakrywac.

Na policji anonimowo nic nie zrobia i trzeba formalnie zalatwic sprawe. Ja z nagranami chodze na policje najpozniej tydzien po wykroczeniu to wtedy wzywaja wlasciciela i jak przyjmie mandat to zalatwione bo jak sie dluzej czeka to juz sprawa musi isc do sadu i za duzo biegania ;)

Powrót