L
lapilla
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Chciałabym zasięgnąć porady dotyczącej prawa obowiązującego w wydziałach komunikacji w naszym kraju. Chodzi mi dokładnie o proces rejestrowania samochodu. Sprawa wygląda tak: poszłam do wydziału komunikacji w celu zarejestrowania samochodu. Przyznaję, że nie zrobiłam tego od razu, tylko po dłuższym czasie od zakupu samochodu. Przedstawiłam urzędnikom umowę kupna-sprzedaży auta. Na umowie jest napisane, że to Duplikat. Wzięło się to stąd, że w pewnym momencie umowa uległa przez przypadek zniszczeniu. Dlatego w między czasie spisałam ze sprzedającym (dokładnie właścicieli było dwóch) umowę jeszcze raz, ale ten żeby się zabezpieczyć wpisał na umowie słowo Duplikat. Teraz mam ogromny problem, ponieważ w urzędzie nie chcą mi tego przyjąć mimo, że podpisy są oryginalne. Niestety Sprzedający przebywają za granicą i nie mam szansy spisać umowy po raz kolejny. Bardzo proszę o pomoc, co da się w takiej sytuacji zrobić. Czy urzędnicy rzeczywiście nie mogą przyjąć takiej umowy? Czy powinnam napisać jakieś oficjalne pismo do urzędu?
Urzędnicy oczywiście kazali mi szukać właściciela i pisać umowę jeszcze raz twierdząc, że nie ma innej procedury. Zażartowałam, że może oni nie żyją i co wtedy.....nie potrafili odpowiedzieć...umowa nie może mieć słowa duplikat i koniec
Proszę o radę i z góry dziękuję
Lapilla
Urzędnicy oczywiście kazali mi szukać właściciela i pisać umowę jeszcze raz twierdząc, że nie ma innej procedury. Zażartowałam, że może oni nie żyją i co wtedy.....nie potrafili odpowiedzieć...umowa nie może mieć słowa duplikat i koniec
Proszę o radę i z góry dziękuję
Lapilla