Reklamacja 14dniowy okres ustosunkowania się sprzedawcy

• Autor wątku Autor wątku Aleksandra_Ot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aleksandra_Ot

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, mam pytanie dotyczące reklamacji i 14dniowego czasu na ustosunkowanie się sprzedającego do reklamacji.
Zareklamowałam obuwie z powodu pęknięcia skóry. Pani w sklepie zaproponowała mi , żeby wpisać w żadaniu "naprawę, wymianę na nowy model lub zwrot gotówki".
Po 14 dniach od dnia złożenia reklamacji nie otrzymałam żadnej informacji o sposobie jej rozpatrzenia (na otrzymanej karcie reklamacyjnej widniala informacja, ze w ciagu 14 dni otrzymam wiadomość SMS o sposobie rozpatrzenia reklamacji).
Po kolejnych kilku dniach udałam się do sklepu, dowiedzieć się, co dzieje się z moją sprawą i złożyć wniosek z żądaniem zwrotu gotówki.
W sklepie dowiedziałam się, że buty są w naprawie... do sklepu dotarły trzy dni później i zostałam poinformowana o możliwości ich odbioru.
Czy w takim wypadku mogę nadal wnioskować o zwrot pieniędzy, powołując się na fakt, że w ciągu 14 dni nie otrzymałam żadnej informacji o sposobie rozpatrzenia reklamacji, a buty dotarly po 3 tygodniach od złożenia reklamacji i mogę je odebrać. czy fakt, że w żądaniu było wpisane "naprawa" jest wiążący i sprzedający wywiązał się z wniosku reklamacyjnego i czas rozpatrzenia oraz brak informacji dla mnie jako klienta przez prawie 3 tygodnie nie ma tu nic do rzeczy? Dziękuję. Pozdrawiam.

Powrót