Reklamacja abra

• Autor wątku Autor wątku buchala.a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

buchala.a

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam. Chciałam prosić o poradę. Zepsuło mi się krzesło obrotowe do biurka. Zrobiłam zdjęcia jak kazali w sklepie ABRA złożyłam reklamację na podstawie paragonu, który ode mnie wzięli dostałam potwierdzenie przyjęcia reklamacji i dzisiaj dostaję telefon abym oddała im paragon, którego nie mam ponieważ podczas reklamacji mi go zabrali w celu dołączenia do dowodów. I co man teraz zrobić skoro oni wymuszają paragon ode mnie a go już zabrali. Bez paragonu nie dostanę informacji dotyczących reklamacji...

Paragon nie jest niezbędny do złożenia reklamacji, poszukaj oficjalnego stanowiska GIODO w tej kwestii.

No dla mnie jest to nie zrozumiałe, że obarczają mnie brakiem paragonu, który ode mnie zabrali. Wydali mi protokuł, przyznali reklamacje ale bez paragonu nie mam do niej prawa.

Napisałam do nich przed chwilą :) Dziękuję :)

buchala.a napisał:
który ode mnie wzięli dostałam potwierdzenie przyjęcia reklamacji i dzisiaj dostaję telefon abym oddała im paragon

Zasada nr 2: paragon jest Twój. Nie musisz go oddawać. Jak ktoś ma problem to niech sobie wykona fotokopię.

Powrót