reklamacja bez pparagonu

• Autor wątku Autor wątku mirwais
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mirwais

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam! Ostatnio miałam niemiłą sytuacje otóż kupiłam buty i po 2godzinach wyszedł mi gwóźdz i wbił mi sie w piete odrazu pobiegłam (raczej poczłapałam) je zwrócic. Na miejscu okoazało sie ze nie mam paragonu jestem przyzwyczajona ze przypinają go do gwarancji (jest jakies prawo na to?) ekspediętka upierała sie ze wszystkie paragony składa koło kasy oczywiscie mojego tam nie było bo nie ona mnie obsługiwała (czyli został wyrzucony do kosza) powiedziała ze nie moze mi ich zareklamowac bo były noszone (miałam je postawic na półce i sie przyglądac??) po awanturze zrobiła mi wielka łaske i przyjeła zakrwawione buty i kazała czekac 21dni z tym ze nie zwróci mi pieniedzy jesli producent nie uzna gwarancji. Zostałam bez butów i pieniedzy czekam na rozwiązanie sprawy jak zachowac sie w daleszej sytuacji co moge a czego nie moge rządac....? pozdrawiam

Sprzedawca ma 14 dni na odpowiedź jeśli reklamacja nie była z gwarancji i zażądałaś w tej reklamacji naprawy lub wymiany butów.

[cytat="stichus13"]Sprzedawca ma 14 dni na odpowiedź jeśli reklamacja nie była z gwarancji i zażądałaś w tej reklamacji naprawy lub wymiany butów.[/cytat]a co zrobic jak mi ich nie naprawią i tak jak powiedziała nie odda mi pieniedzy co wtedy zrobic? wybrac sie do biura praw kosumenta? :what:

Tak, możesz też iść do rzeczoznawcy-później z korzystna dla siebie opinią (za którą byś musiała zapłacić) do rzecznika konsumentów albo do sklepu albo możesz iść od razu składać pozew do sądu.

Powrót