V
Viviannaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Mam problem. Kupiłam buty converse w sklepie Americanos za ponad 200 zł. Po około 4 miesiącach użytkowania wewnątrz buta wytarł mi się materiał na pięcie. Buty oddałam do reklamacji. W dzień rozpatrzenie reklamacji ( po 3 tygodniach) pojawiłam się w sklepie, aby odebrać buty. Powiedziano mi, że mimo, że termin reklamacji już minął to moich butów nie ma. Zapewniona mi, że na dniach moje buty przyjdą mi pocztą do domu. Po paru dniach dostałam telefon, iż moje buty zostały dostarczone do sklepu i mam po nie przyjechać i reklamacja została odrzucona. Po przyjechaniu do sklepu, na druczku do reklamacji widniała data rozpatrzenia reklamacji 6.05, a ja w sklepie byłam 7.05 i butów jeszcze nie było to nic. W uzasadnieniu odrzucenia reklamacji podano powód " buty były zakładane i zdejmowane bez uprzedniego rozsznurowania." Tylko jest jeden kruczek. Są to trampki wysokie, których NIE DA się założyć czy zdjąć bez rozsznurowania. Jest to technicznie niemożliwe !! Czy powinnam się odwoływać od reklamacji, czy zgłosić sprawę do rzecznika praw konsumentów i czy w ogóle sprawa nadaje się do takiego zgłoszenia ? Proszę o pomoc