Reklamacja Castoramy

• Autor wątku Autor wątku gelu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gelu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam.
Robię własnie remont łazienki i ubikacji i jak już doszło do tzw białego montażu
okazało się że w kabinie jedna szyba tylna rozbita w drobny mak i do tego brakuje niektórych uszczelek do szyb. Moje pytanie brzmi czy mogę im oddać towar który zakupiłem 22.05.14 z uwagi na przedłużający się remonty nie sprawdzałem czy kabina jest kompletna

Jeśli sklep w ogóle przyjmuje zwroty (bo nie musi), a dodatkowo potrafisz im udowodnić, że tak właśnie było (uszkodzenie przed rozpakowaniem i niekompletność produktu) - to próbuj.

Jeśli chodzi o Castoramę to bez problemu można zwrać wszystko co się zakupiło nawet jeśli część się otwierało. Natomiast nie wiem jak z uszkodzonym sprzętem. Zadzwoń do nich i się dowiedz, a nie piszesz na forum. :)

opania napisał:
Jeśli chodzi o Castoramę to bez problemu można zwrać wszystko co się zakupiło nawet jeśli część się otwierało.

Jesteś pewny? Domniemywasz czy masz wiarygodne informacje...? :what:

Szczerze, to ja tam o prawie do zwrotu "wszystkiego, co się zakupiło, nawet jeśli się otwierało" nic nie widzę.
Widzę za to chęć wsparcia przy reklamacjach lub wymianie towaru...

JWF1506 napisał:

To ja znam/wiem. Kupuję często.

Czy można zwrócić towar po ponad roku? U mnie w mieście w 3 marketach nie można. Dają średnio 30-60 dni.
Nie może być uszkodzony ani rozpakowany.

Jak @opania coś pisze, to przynajmniej mógłby podać szczegóły. Byłem świadkiem awantury jednego klienta jak to chciał coś oddać po pół roku bo ma takie prawo...bo na jakimś forum mu tak powiedzieli :o

O borze sosnowy. Nie spojrzałem dokładnie na datę, zobaczyłem maj i uznałem, że minęło półtora miesiąca więc podesłałem ten link dla autora, żeby się zapoznał. Po ponad roku dochodzenie czegokolwiek będzie trudniejsze, o ile w ogóle możliwe

Najlepiej zapytać u źródła, czyli w sklepie.

Masz jakichś świadków, że w momencie otwierania paczki kabina była uszkodzona i niekompletna? Z tym, że uszkodzona nawet świadek może niewiele pomóc, ale na okoliczność niekompletności by się przydał.

Nauczka na przyszłość: sprawdzaj towar przy odbiorze.

Akurat w Castoramie można zwracać towar otworzony. Nie raz tak zwracałem. Kupowałem np 3 żyrandole. Przymierzyłem sobie w domu każdy, po czym wybrałem jeden, a dwa oddałem. Nie ma z tym problemu. Natomiast również nie zauważyłem, że autor zakupu dokonał ponad rok temu. Wtedy raczej na pewno towaru nie przyjmą.

Witam
na początek pomyłka z data zakupu (22.05.15)
Poszedłem do działu reklamacji został spisany protokół reklamacji o szybie i uszczelkach.
Producent towaru ma do mnie zadzwonić w ciągu 2 tygodni i odpowiedzieć czy reklamacja została przyjęta i czy dostane nowa szybę i brakujące uszczelki.
Jeżeli chodzi o zwrot to zostałem poinformowany ze jeżeli został zaczęty montaż to o zwrocie nie ma mowy

Witam
po telefonie od producenta i wyjaśnieniu czego brakuje wyślą mi kurierem nowa szybę i brakujące uszczelki

Powrót