M
monikafr2
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Mam takie oto pytanie. ok 2 lata temu mialam zakdane 2 korony na górnej 4-ce i 5-tce.W wyniku nieprawidłowo przeprowadzonego leczenia kanalowego w zebie z koroną (niewypelnionie kanalów do końca!) straciłąm górną czwórkę po rozwinięciu sie zmiany okołowierzchołkowej (potrzebny implant) Za tą czwórką mam również koronę która mimo ze nadal sie trzyma ma zmiany (próchnica, niewypelnione kanaly do końca) stad trzeba rozwalic koronę i jeszcze raz wypelnić kanały do konca by go nie stracić. Oprócz tego dolne zeby (zdrowe!) zostalay tak mocno spilowane by korony sie mieściły że nadwrażliwość nie pozwala mi jesc na tej strnie od 2 lat. Moje pytnie jest takie- czy mogę starać sie o odszkodowanie od dentystki?
DOdam tylko ze 30.06.2016 robila mi 2 inne zeby kanałowo ta Pani plus przeglad z ktorego wyszlo ze mam wszystkie zeby zdrowe(sic!), a tydzien pozniej inny dentysta (do ktorego sie udaląm po wypadnieciu zeba) stwierdził 7 ubytków!!!! (zdjecie jamy ustnej to potwierdziło, w tym te świeżo robione do poprawy!). Jak odzyskać pieniadze już zainwestowane w leczenie kanałowe u dentysty które trzeba popawiac? gdzie sie zglosić?
DOdam tylko ze 30.06.2016 robila mi 2 inne zeby kanałowo ta Pani plus przeglad z ktorego wyszlo ze mam wszystkie zeby zdrowe(sic!), a tydzien pozniej inny dentysta (do ktorego sie udaląm po wypadnieciu zeba) stwierdził 7 ubytków!!!! (zdjecie jamy ustnej to potwierdziło, w tym te świeżo robione do poprawy!). Jak odzyskać pieniadze już zainwestowane w leczenie kanałowe u dentysty które trzeba popawiac? gdzie sie zglosić?