reklamacja-dentysta

• Autor wątku Autor wątku monikafr2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monikafr2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Mam takie oto pytanie. ok 2 lata temu mialam zakdane 2 korony na górnej 4-ce i 5-tce.W wyniku nieprawidłowo przeprowadzonego leczenia kanalowego w zebie z koroną (niewypelnionie kanalów do końca!) straciłąm górną czwórkę po rozwinięciu sie zmiany okołowierzchołkowej (potrzebny implant) Za tą czwórką mam również koronę która mimo ze nadal sie trzyma ma zmiany (próchnica, niewypelnione kanaly do końca) stad trzeba rozwalic koronę i jeszcze raz wypelnić kanały do konca by go nie stracić. Oprócz tego dolne zeby (zdrowe!) zostalay tak mocno spilowane by korony sie mieściły że nadwrażliwość nie pozwala mi jesc na tej strnie od 2 lat. Moje pytnie jest takie- czy mogę starać sie o odszkodowanie od dentystki?
DOdam tylko ze 30.06.2016 robila mi 2 inne zeby kanałowo ta Pani plus przeglad z ktorego wyszlo ze mam wszystkie zeby zdrowe(sic!), a tydzien pozniej inny dentysta (do ktorego sie udaląm po wypadnieciu zeba) stwierdził 7 ubytków!!!! (zdjecie jamy ustnej to potwierdziło, w tym te świeżo robione do poprawy!). Jak odzyskać pieniadze już zainwestowane w leczenie kanałowe u dentysty które trzeba popawiac? gdzie sie zglosić?

do tego 1szego gabinetu pismem poleconym za zwrotką wysłać wezwanie z żądaniem, potem sąd. NFZ Ci nie zwróci kasy z tym ze doszło już do przedawnienia wiesc nikle szanse w sądzie

Ostatnia edycja:
No nie rozumiem...czyli 30.06 dowiaduje sie ze mam "zdrowe zeby", tydzień pozniej mam kilka ubytków stwierdzonych i to w zebie robionym tego 30.06 (pojawily sie cudownie???) a niewypelniony kanał w koronie sie cudownie "odpełnił"? jak tu moze byc przedawnienie:?

Piszesz 2 lata temu ze już wiedziałaś o wadzie usługi czemu doprowadziłaś do takiego stanu jak jest? Co odpowiesz sądowi?

Nie obraź się ale próchnica w 99% jest winą nienależytej higieny i dbania o swoje zębiska.

Przez kilkanascie lat chodzilam do tej samej dentystki regularnie wiec jak mowila ze mam zdrowe zeby to wierzyłam, dlatego 2 lata temu kiedy mi korone zakladała, skad mialam wiedziec ze mi nie wypelniła kanałów do końca? Dowiedzialam sie dopiero gdy jeden zab mi wypadł a drugi w koronie jest do ponownego leczenia od podstaw i tylko dlatego to weim ze zrobilam zdjecie i poszlam do innych stomatologów. Dla mnie to jest wprowadzanie klienta w blad i tyle. Gdybym nie myla zebow codziennie i nitkowala plus nie chodzil co pol roku na kontrole to bym rozumiala ze moja wina...

Wiec nie wchodź z nami w dyskusje tylko zrób to co napisałam #2 ale i tak nie zmienię zdania ze masz nikle szanse.

Powrót