Reklamacja dotycząca usług banku internetowego

• Autor wątku Autor wątku jm1309
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jm1309

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

Nie wiem czy dobrze zaadresowałem swój temat. Jeśli nie prosiłbym o przeniesienie do odpowiedniego działu. Dziękuję

Jakiś czas temu za namową znajomego i przyciągających sloganów w internecie zdecydowałem się zmienić konto bankowe w BZ WBK na darmowe w dawnym Smart Banku.
Po jakimś czasie otrzymałem kartę, jednakże bez kodu PIN. Po kontakcie z infoliną 10 listopada otrzymałem wiadomość że PIN jest wysyłany listownie wraz z kartą bankomatową (Obie rzeczy razem? Gdzie tu logika?), więc brak PIN-u jest błędem w druku. Poprosiłem o informacje, gdzie moge uzykać nowy PIN. Pracownik call center poinformował mnie że takiej możliwości nie ma i musza przesłać nową kartę. Ciągnąc dalej poprosił o dane weryfikacyjne (nazwisko panieńskie matki i PESEL) po czym bez żadnej mojej deklaracji poinformował mnie o wysłanym wniosku o nową kartę. W momencie poproszenia o zmianę adresu przesyłki z karta w sposób zawiły i niezrozumiały poinformował ze jest to niemożliwe. Następnie na moje pytanie dlaczego konsultant poinformował mnie ze przecież przed chwila podałem adres do wysyłki w trakcie weryfikacji co jest sprzeczne z faktami Nie zrobiłem tego i nie miałem możliwości modyfikacji adresu. Zgłoszenie innego adresu, niz tej w systemie był celem nadrzędnym podczas rozmowy telefonicznej. Konsultant uniemożliwił mi odbiór karty , ze względu na zmianę miasta zamieszkania, a co za tym idzie dostęp do wypłaty gotówki i bieżących środków. Zdenerwowany chciałem zgłosić reklamację telefonicznie. Pan kazał poczekać chwilę nie wyłączając mikrofonu (w tle śmiechy, hałas jak na imprezie), wracajac zapytał o co mi dokładnie chodzi. Nie widząc dalej sensu rozmowy i w obawia o jakość reklamacji poprosiłem o imię nazwisko konsultanta i wysłałem tego samego dnia reklamację za pomoca maila.

Opisałem sytuację jak wyglądała, o stratach jakie poniosłem z tytułu ograniczenia dostepu do wypłat i niekompetencji konsultanta. Zarządałem odsłuchania rozmowy jako dowód. Dzisiaj mija 14 dzień od jej zgłosznia. Jedyny kontakt ze strony banku to informacja 16 listopada:
"
Uprzejmie informuję, że zgłoszenie zostało przekazane do właściwej merytorycznie jednostki.

Proszę oczekiwać na odpowiedź.
W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, proszę o kontakt z Biurem Obsługi Klientów pod numerem 801 800 188 lub (22) 438 41 41, od poniedziałku do soboty w godzinach od 7.00 do 24.00 oraz w niedziele od 8.00 do 20.00."

Pytanie co teraz? Jakie są moje prawa w takiej sprawie? Dotychczas wszelakie reklamacje dotyczyły rzeczy, nie usług. Z góry dziękuję za pomoc.

Powrót