Reklamacja ekspresu ciśnieniowego

• Autor wątku Autor wątku Zochan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zochan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Problem polega na tym, że zakupiłam ekspres i po pierwszym użyciu stwierdziliśmy z mężem, że nie działa prawidłowo. Kawy robi mało a co najważniejsze spieniacz mleka nie działa w ogóle - mleko jest zimne i nie ma piany. Po pierwszej reklamacji w sklepie - towar był oddany do serwisu producenta i decyzja w odpowiedzi dotarła negatywna. Serwis uznał, że sprzęt działa prawidłowo. No więc oddałam go do kolejnej reklamacji, ale obawiam się, że skoro to ten sam serwis będzie to otrzymam tę samą odpowiedź.
Zawiodłam się na tym sprzęcie i chciałabym go zwrócić lub przynajmniej w ostateczności zamienić na inny model lub chociaż nowy. Jak się do tego zabrać? Co i gdzie trzeba zrobić?:(:(:(

witaj;) a kiedy go pani kupila? i po jakim czasie od kupna byla ta reklamacja?

Zawód nie jest powodem do zwrotu towaru. Wada (niezgodność) już bardziej.

Witam,
zakupu dokonałam 16.02.2015 a 18.02 już go zwracałam. Chciałam całkiem oddać, ale sprzedawca uznał, że jest używany i tylko reklamacja wchodzi w grę.
Tak jak napisałam wcześniej - towar mi nie odpowiada, ale podstawą dla mnie do chęci wymiany czy oddania jest jego wada w postaci błędnego funkcjonowania (nie spienia mleka).

Powrót