Reklamacja farbujących spodni - zwrot pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku magic181181
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magic181181

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.
W grudniu dokonałem zakupu spodni narciarskich. Podczas pierwszego użytkowania nowo zakupione spodnie zafarbowały mi bieliznę pod spodem oraz kurtkę od środka (wartość kurtki kilkukrotnie przekracza wartość nowych spodni). W związku z tym spodnie zostały zareklamowane. W zgłoszeniu reklamacyjnym w pozycji "żądanie reklamującego" zostało wpisane "zwrot gotówki". Jednocześnie w zgłoszeniu napisane było m.in. że reklamacja zostanie rozpatrzona w ciągu 14 dni kalendarzowych i w tym terminie sprzedawca poinformuje kupującego o decyzji reklamacyjnej. Napisane było również że brak informacji o sposobie rozpatrzenia reklamacji w terminie 14 dni kalendarzowych od dnia złożenia reklamacji skutkuje jej uznaniem za uzasadnioną. W ciągu wspomnianych 14 dni sprzedający nie skontaktował się. Na 16 dzień zadzwoniłem do sklepu aby dowiedzieć się czy reklamacja została uznana. W odpowiedzi otrzymałem odpowiedź że tak, reklamacja została rozpatrzona pozytywne, tzn. sprzedający wymieni wadliwe spodnie na nowe (ten sam model). W związku z tym mam pytanie: Czy mogę ubiegać się nadal o zwrot kosztów, czy jednak mimo wszystko muszę przystać na sposób rozpatrzenia reklamacji zaproponowany przez sprzedającego i przyjąć nowe spodnie (ten sam model)?? Prawdę mówiąc nie chcę więcej produktów tej firmy bo jaką mam pewność że wymienione spodnie również nie będą farbowały innych rzeczy... Będę wdzięczny jeśli ktoś z Państwa zechce udzielić rady i odpowiedzieć na moje pytanie.

30.12.2014 r.

Ostatnia edycja:
Powrót