Reklamacja klienta firma brukarska

• Autor wątku Autor wątku lukaszpo1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaszpo1

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Witam wszystkich
Prowadzę działalność brukarską i mam pytanie.
Trafił mi się pierwszy taki klient ok 1roku temu wykonałem dla klienta usługę ułożenia kostki kompleksowo z tym że nie do końca kompleksowo cały materiał za który zapłacił klient był po mojej stronie oprócz kostki brukowej i obrzeży które były kupione przez klienta.Kostkę dostarczyła firma sprzedająca obrzeża dostarczyłem ja z tym że tylko dostarczyłem nie było to w usłudze kompleksowej.
Po tym czasie klient zadzwonił do mnie z pretensjami że chcę złożyć reklamację bo w niektórych miejscach po zimie mu podniosło tą kostkę, obrzeża a nie które na wskutek ruchu ziemi pękły,Ja wystawiłem mu gwarancje na piśmie na usługę mogę ja na pw wysłać mówiąc klientowi że za uszkodzone materiały zapłaci a usługę ma po mojej stronie na co on się nie zgodził grożąc sądem.Ja nie chce zle ale dlaczego ja mam płacić za jego materiały a jeśli nie zapłacę co on może w sądzie nie są to jakieś duże kwoty ale zasada musi być.
Na marginesie jak taka gwarancja powinna być napisana zgodnie z prawem gwarancja tylko na usługę mimo że wykonuje usługi kompleksowe i dostarczam materiały od producenta?

Powrót