Reklamacja kości RAM

• Autor wątku Autor wątku bastik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bastik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam

Kilka lat temu kupiłem dwie kości RAM do laptopa, w listopadzie 2016 roku okazało się, że jedna z kości uległa awarii. Ponieważ obie części mają dożywotnią gwarancję, więc zgłosiłem reklamację do firmy, która mi je sprzedała. Z informacji, które otrzymał wynikało, że muszę odesłać komplet zakupionych części (odesłałem obie i sprawną i zepsutą), 17 listopada 2016 otrzymałem przelew tylko za uszkodzoną kość RAM (przelew o wysokości ceny sprzed kilku lat, dzisiaj te elementy tego samego producenta o tych samych parametrach są już droższe), i zostałem poinformowany, że jako komplet rozumie się tylko uszkodzony element. Od tego czasu czterokrotnie kontaktowałem się ze sklepem, co się stało w takim razie ze sprawną kością. Trzy razy otrzymałem odpowiedź, że informacja zostaje przekazana do odpowiedniego działu i oni się odezwą. Na ostatnie zapytanie, co się dzieje w mojej sprawie otrzymałem odpowiedź, że mam zgłosić nową reklamacje i się tym zajmą. Po zgłoszeniu reklamacji zostałem poproszony o podanie numeru paczki, którą odesłałem reklamowane części oraz potwierdzenie nadania, po wysłaniu wszystkiego otrzymałem odpowiedź (10.05.17) ze reklamacja jest zgłoszona za późno i tyle. Co mogę w takim wypadku zrobić? Swoje wątpliwości co do reklamacji zgłosiłem od razu w listopadzie, zaraz po tym jak otrzymałem przelew, nie z mojej winy sprawa przeciągnęła się tyle miesięcy.

Pozdrawiam

Powrót