Reklamacja laptopa

• Autor wątku Autor wątku *aga21*
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

*aga21*

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,

nie wiem co dalej począć w sprawie mojego laptopa, którego zostałam pozbawiona 19 marca.Od tej pory był w reklamacji. Najpierw w Czechach - siedzibie firmy ACER, poźniej w Warszawie.Po moich licznych ponagleniach i ciągłych telefonach wkońcu dowiedziałam się,że jest naprawiony.O tym się już nie przekonałam, bo laptop dotarł po 3 dniach z Warszawy( w 3 dni to bym go na plecach przytargała)uszkodzony z pękniętą matrycą.Teraz to już podobno sprawa firmy przewozowej UPS. Od nich dowiedziałam się,że mają 30 dni na rozpatrzenie reklamacji. Ale ile można czekać!Nie dość ,że firmie ACER się nie spieszyło to teraz wyskakują mi z jakąś reklamacją. Gołym okiem widać,że laptop już nie podziała.Proszę o odp.

Laptopa Pani oddać nie może, jeśli został uszkodzony przez firmę przewozową to tylko od nich można dochodzić roszczeń.

[cytat="*aga21*"] Gołym okiem widać,że laptop już nie podziała.[/cytat]
Toteż UPS nie będzie sprawdzać, czy jest inaczej, tylko czy oni są za ten stan rzeczy odpowiedzialni.

Ale czy aby na pewno to Pani ma się bawić w składanie reklamacji w UPS? Jeśli posyłał Acer, to on odpowiada za wybór przewoźnika i on powinien to załatwić - a Panią bardziej obchodzi, że laptop jest znowu nie działający, więc niech dadzą działający. A z UPS-em niech się dogadują równolegle.

Powrót