reklamacja mailowa

• Autor wątku Autor wątku zdunkowski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zdunkowski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam dostałem mandat w mpk za brak biletu odwołałem się od niego gdyż podczas kontroli posiadałem ważny bilet był zakupiony później niż wsiadłem ale wynikało to z problemu z aplikacją do zakupu urban card wrocław (aplikacja na początku nie wyświetlała dostępnych biletów a później zawiesiła się przy płatności) . W biurze mpk dostałem informacje żeby wysłać reklamację mailem i w ciągu 30 dni dostanę odpowiedz listem poleconym.(powiedziane słownie). Dostałem informacje po 29 dniach jednak drogą mailową czy liczy się ona jako nośnik trwały ??

zdunkowski napisał:
dostałem mandat w mpk
To nie jest mandat :) Jest to opłata dodatkowa za przejazd bez ważnego biletu.
zdunkowski napisał:
Dostałem informacje po 29 dniach jednak drogą mailową czy liczy się ona jako nośnik trwały ??
Skąd wziąłeś ten "nośnik trwały" ?
Ogólnie zasady składania reklamacji reguluje Rozporządzenie ministra transportu i budownictwa z dnia 24 lutego 2006 r. w sprawie ustalania stanu przesyłek, oraz postępowania reklamacyjnego.
Przewoźnik może jednak rozszerzyć regulaminem sposób składania reklamacji.
zdunkowski napisał:
gdyż podczas kontroli posiadałem ważny bilet był zakupiony później niż wsiadłem
Rozwiń jak możesz, bo nie rozumiem. Skoro do zakupu doszło po kontroli, znaczy się że podczas niej nie posiadałeś ważnego biletu, zatem opłata dodatkowa jest słuszna chyba, że jak wcześniej napisałem, nie zrozumiałem przytoczonego zdania.

Ogólnie bilet zacząłem kupować po wejściu do autobusu tyle że przez błędy czekałem z 5 min aż aplikacja pozwoli mi kupić(przy reklamacji poprosiłem o sprawdzenie danych z aplikacji kiedy zacząłem kupować) . Bilet miałem kupiony zanim kontrolerzy podeszli mnie skontrolować ale uznali że bilet kupiłem za późno.

Powrót