Reklamacja na podstawie ksero paragonu . CCC

• Autor wątku Autor wątku tawik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tawik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam.

Zakupiłem buty w firmie ccc , zupełnie gdzie indziej niż składałem reklamacje.
Pojawiłem się w puknie m1 Kraków celem reklamacji ze skserowanym
paragonem. Pani sugerowała mi iż skserowany paragon może być
podrobiony, nie powiedziała tego w prost lecz dała do zrozumienia.Wedle
prawa polskiego skserowany paragon jest dowodem zakupu, pragnę
podkreślić , iż paragony szybko blakną i stają się nieczytelne . w
związku z tym rozsądny konsument sporządza sobie kserokopię paragonu.
Od pani sprzedawczyni dowiedziałem się że, Wasza firma podobno nie przyjmuje ksero z innego punktu
Jak poinformowała mnie sprzedawczyni w/w punkcie decyzję czy reklamacja
będzie zasadna będzie podejmował dyrektor wojewódzki , lub osoba o
podobnych zakresach obowiązków. Reklamacja została przyjęta do
rozpatrzenia nie mniej jednak będzie zależała od w/w osoby.

wszytko jest ok , Jeśli będzie odmowa uznania reklamacji to powinien być podany powód a takim powątpiewam nie będzie ksero. Paragon to nie jedyny dowód zakupu

Tak , Pani uporczywie twierdziła że nie , bo tylko paragon mimo moich zapewnień.
Tytaj najwiekszym problemem jest to że nie kupowłąem w ich sklepie tylko innym ccc

Pani nie ma nic do powiedzenia i się zwyczajnie myli oraz nie podejmuje decyzji.Reklamacja przyjęta i tyle. Mają toje słowo + dane z ksera nie bardzo wiem jak chcieli by to podważyć

Niestety uwzględnili mi tylko naprawę , mimo wyraźnego życzenia wymiana na nowy lub zwrot pieniędzy. Napisałem odwołanie.

Powołałem się na to że usterka wystąpiła nie póxniej niż po 6 mcach użytkowania. I wyraźnie podkreśliłem że chce wymianę na mowy lub zwrot pieniędzy. Pani ze sklepu powiedziała mi , że reklamacje rozpatruje osoba z zewnątrz nie rzeczoznawca. Nie wiem czy dobrze zrobiłem podważając wiarygodność wiedzy pani nie rzeczoznawcy

Powrót