reklamacja naprawa obuwia

• Autor wątku Autor wątku grep
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grep

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Witam,
zakupiłem buty 13 kwietnia 2015 dnia 2 sierpnia 2015 buty uległy uszkodzeniu tzn. na zgięciu palców (rozerwanie materiału). Uszkodzenie uległo w skutek zwykłego zużycia, słabej jakości materiał. Oddałem buty na reklamacje do sklepu sprzedawca zapewniał mnie że naprawią obuwie od samego początku zastanawiałem się jak można naprawić obuwie które jest zrobione z jednego kawałka materiału po tygodniu dostałem telefon by przyjść po odbiór butów.

Odbieram buty, niedowierzanie, sprzedawca wykazał się dość sporą fantazją postanowił naszyć mi na prawym bucie łatkę w kształcie paska który przechodzi na zgięciu palców od lewej strony do prawej by nie wyglądało to dziwnie taką własnoróbkę zrobił też na lewym bucie :)

Dodam tylko że buty to New Balance kosztowały 260 zł i naszycie na nich łatek to jakiś absurd.

Czy taka naprawa która narusza konstrukcje buta jest właściwym wyjściem sprzedawcy z wywiązania się z reklamacji ?

Na pytanie sprzedawcy co to jest odpowiedział a jak mam to Panu naprawić?

Butów do dnia dzisiejszego nie odebrałem i zastanawiam się co mogę w tej sytuacji zrobić.

Z góry dziękuje za pomoc.

Ostatnia edycja:
Powrót