C
cunioo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam wszystkich serdecznie, mam problem z laptopem zakupionym w polskim sklepie 30.12.2014r czyli na nowej ustawie. Laptop na początku wysłałem bezpośrednio do producenta (pomijając sklep) z kilkoma wadami m.in. Przegrywanie się i problemem z touchpadem a mianowicie brak możliwości korzystania z klawiatury i touchpada jednocześnie. Jest to wystarczająco uciążliwe dlatego ze producent Lenovo reklamuje swój sprzęt jako przenośna maszyna do grania. Takie przenośna ze potrzeba myszki bo inaczej nie da się grać. Z serwisu powrócił nie naprawiony. Tego samego dnia zaniosłem go do sklepu na kolejną reklamacje opisując usterki i co najważniejsze dając zagrać pracownikowi żeby zrozumiał o co mi chodzi. Żądałem wymiany towaru na nowy albo zwrotu gotówki. Serwis oczywiście powołał się na nadmiernosc kosztów i odesłał laptopa z wymienioną obudową (!) . Rozmawiałem z rzecznikiem i stwierdził że mnie przyblokowali bo to pierwsza reklamacja w sklepie. Tego samego dnia wysłałem go jeszcze raz i dostałem odp ze urządzenia działa tak jak powinno i serwis nie stwierdził nieprawidłowości. Jest to bardzo dziwne bo przecież nie da się używać klawiatury i touchpada w tym samym momencie. Chciałbym się dowiedzieć co z tym mogę zrobić? Nie wiedziałem ze ten laptop ma taki defekt w tym przypadku wybrałbym innego producenta. Dodatkowo jeśli chciałbym dokupić wszystkie urządzenia peryferyjne takie jak myszka klawiatura monitor itp to kupiłbym pc a nie laptop.