Reklamacja nienależycie wykonanej usługi - impreza sylwestrowa

• Autor wątku Autor wątku smilka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

smilka

Użytkownik
Odpowiedzi
133
Jakie prawo chroni mnie i jak mogę domagać się zwrotu pieniędzy za brak wywiązania się z oferowanej usługi organizacji sylwestra? Organizator w cenie, którą zapłaciłam oferował open bar, w którym były kolosalne kolejki w rezultacie czego nie każdy miał dostęp do obiecanych napoi, obsługa odmówiła wykonania 10 drinków (byliśmy grupą) , oferowane zimne i ciepłe przekąski były niedostępne lub w nieznanym przez gości miejscu wiec całą noc byłam głodna, szampan o północy również w nieokreślonym miejscu , brak informacji na ten temat. Chcę dochodzić zwrotu pieniędzy. Proszę o wskazanie prawa, które mnie w tym wypadku chroni i na podstawie którego mogę dochodzić roszczeń.

Oczywiście masz prawo złożyć reklamację na nienależyte wykonanie umowy jednak zanim to nastąpi chciałbym upewnić się paru rzeczy:

obsługa odmówiła wykonania 10 drinków (byliśmy grupą)
A mieli taki obowiązek, by je wykonać? Masz dowód na odmowę?

oferowane zimne i ciepłe przekąski były niedostępne lub w nieznanym przez gości miejscu wiec całą noc byłam głodna, szampan o północy również w nieokreślonym miejscu , brak informacji na ten temat
To były niedostępne w końcu czy tylko nie wiedziałaś gdzie są? Ktoś w ogóle wiedział?

Organizator w cenie, którą zapłaciłam oferował open bar, w którym były kolosalne kolejki w rezultacie czego nie każdy miał dostęp do obiecanych napoi
Nikt nie obiecał, że nie będzie kolejek zapewne.

Proszę o wskazanie prawa, które mnie w tym wypadku chroni i na podstawie którego mogę dochodzić roszczeń.
Przepisy umowy o dzieło (art 627-646 KC) i rękojmi za wady (556-576 KC).

Odpowiadając na pytania :
- nikt nie znał miejsca dań, które były zapewnione
- mieli obowiązek wykonać drinki, bo nikt nie uzależnial open baru od ilości zamawianych drinków
- mam mnóstwo świadków na odmowę wykonania usługi
- oczywiście, że nikt nie zapewniał, że kolejek nie będzie, ale skoro mogę z niego korzystać a nie jestem w stanie wygzekwowac tego za co zapłaciłam, bo jest 5 osób obsługujących na 700 gości, to jest to brak dobrej woli wywiązania się z usługi licząc na minimalna ilość wykonanych drinków czy podanych napoi.

Zatem można skierować pismo do organizator z reklamacją wadliwie wykonanego dzieła organizacji imprezy wyliczając w/w argumenty z ich uzasadnieniem. Trzeba też określić żądanie np obniżenie ceny za wstęp. Stosowne przepisy podałem wyżej - proszę przeczytać.

Powrót