M
MarzenaGie
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam,
Chciałabym się poradzić odnośnie reklamacji obuwia firmy Ryłko.
Data zakupu butów: 31.10.2014
Data i okoliczności wystąpienia wady: 05.04.2015, podczas użytkowania
Data oddania butów do reklamacji: 04.05.2015
Buty posiadają normalne ślady użytkowania, natomiast w prawym bucie pękła podeszwa na szerokości całego buta, na zgięciu stopy. Reklamacja została oddalona. Opinia została uargumentowana tym, że obuwie zostały całkowicie wyeksploatowane i wada obuwia powstała w wyniku zużycia, a nie wad materiałowych, konstrukcyjnych lub wykonawczych. Są to półbuty skórzane, które były używane tylko do chodzenia w pomieszczeniu zamkniętym w zakładzie pracy(hotel), były odpowiednio użytkowane i konserwowane . Kosztowały 249,90 zł.
Moje pytania:
Czy mogę coś uzyskać ponowną reklamacją?
Jakie kroki podjąć?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Chciałabym się poradzić odnośnie reklamacji obuwia firmy Ryłko.
Data zakupu butów: 31.10.2014
Data i okoliczności wystąpienia wady: 05.04.2015, podczas użytkowania
Data oddania butów do reklamacji: 04.05.2015
Buty posiadają normalne ślady użytkowania, natomiast w prawym bucie pękła podeszwa na szerokości całego buta, na zgięciu stopy. Reklamacja została oddalona. Opinia została uargumentowana tym, że obuwie zostały całkowicie wyeksploatowane i wada obuwia powstała w wyniku zużycia, a nie wad materiałowych, konstrukcyjnych lub wykonawczych. Są to półbuty skórzane, które były używane tylko do chodzenia w pomieszczeniu zamkniętym w zakładzie pracy(hotel), były odpowiednio użytkowane i konserwowane . Kosztowały 249,90 zł.
Moje pytania:
Czy mogę coś uzyskać ponowną reklamacją?
Jakie kroki podjąć?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.