Reklamacja obuwia znowu odmowa

• Autor wątku Autor wątku Arche
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arche

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Witam, w październiku zakupiłam obuwie w sklepie z 3 tymi samymi literami, po miesiącu na obuwiu zaczęły robić się pecherze powietrza i pękać. Buty oddałam do reklamacji i jej nie uznano. Napisano ze przed pierwszym użyciem nie zakonserwowalam ich. Znowu się odwołałam i znowu odmowa. Co teraz mogę zrobić. Coś słyszałam o tym ze mam żądać opinii rzeczoznawcy. Czy to prawda i jak coś takiego napisać i kto pokrywa za to koszty? Bardzo proszę o pomoc. Dodam jeszcze ze buty były mało użytkowane bo jestem w 9 miesiącu ciąży i mało co w w ogóle wychodziłam, a buty wyglądają jakbym w nich grała w piłkę.

Pisanie odwołań od reklamacji mija się z celem. Możesz zdobyć opinię rzeczoznawcy obuwia (znajdziesz go przy Wojewódzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej). Jeśli będzie pozytywna, złóż ponownie reklamację (na podstawie ustawy "konsumenckiej"), dołącz kopię ekspertyzy i zażądaj wymiany lub naprawy. Jeśli sprzedawca uzna reklamację, będzie musiał zwrócić za koszty ekspertyzy.

http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/57401-poradnik-konsumenta-przeczytaj.html

Jaki jest koszt takiej ekspertyzy?

Rzeczoznawce mogę znaleźć 40 km od mojego miejsca zamieszkania.
A czy federacja konsumenta jest w stanie coś pomóc?

Powrót