Reklamacja odrzucona ALE towar naprawiono...

• Autor wątku Autor wątku Allegrotee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Allegrotee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
WItam,

Oddając do reklamacji dziecięcy rowerek (odpadło koło) złożyłem pisemne zgłoszenie reklamacyjne- przygotowane osobiście w domu- gdzie wyraźnie napisałem iż domagam się wymiany towaru na nowy. Po ok. 10 dniach zadzwoniła pani ze sklepu ze rowerek jest do odbioru, poszedłem tam, a rowerek był i owszem, tyle że nie nowy a stary- naprawiony. Machnął bym ręką i go wziął, ale sprzedawca spryciaż napisał że reklamacja zostaje ODRZUCONA bo koło w rowerku odpadło z mojej winy, jako że nie był on należycie konserwowany (sic! rowerem miał 2 miesiące i synek jeździł na nim po asfaltowym placu może kilka razy).
Jeśli chcę odebrać rowerem to muszę podpisać się pod tą idiotyczną opinią pracownika serwisu. A nie zgadzam się z nią kompletnie bo widać że została napisany tylko po to by uniemożliwić mi ew. ponowne reklamacje tej samej wady. Co więcej, dokonano naprawy bez mojej zgody, bo wnioskowałem o wymianę.
Co zrobić?

Proszę poprosić o jej usunięcie z dokumentu wydania. Jeśli tego nie zrobią, zażądać ekspertyzy niezależnego rzeczoznawcy, uzasadniającej treść wpisu lub oddać sprawę do sądu, oczywiście jeśli jest Pan pewien swoich racji. Tam będą musieli udowodnić Pańską winę.

Odrzucona reklamacja powinna skutkować odpłatnością za naprawę, więc Pańskie domysły wydają się być uprawnione.

Powrót