Reklamacja/odszkodowanie - biuro podróży

• Autor wątku Autor wątku sensiao
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sensiao

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Dzisiaj napotkała mnie bardzo nieprzyjemna sytuacja, mianowicie miałem wylecieć na urlop z niemieckiego biura podróży do francji. Wylot zaplanowany był na godzinę 13:00 a odprawa była do godziny 12:30, na lotnisku byłem o godzinie 12:00 po czym stanąłem w kolejkę do odprawy(godzina 12:10). Kolejka była dość duża i przyjęto mnie dopiero o 12:32 do okienka po czym Pani powiedziała, że przykro jej ale jest już za późno i, że był komunikat na lotnisku, że zapraszają do innego okienka pasażerów do tego właśnie samolotu(komunikat był tak nie wyraźny, że zrozumiałem tylko Nicea). Z tego właśnie powodu mogę zapomnieć o zapłaconym urlopie, ponieważ biuro podróży tłumaczyło się, że nic nie mogą zrobić i nie oddadzą pieniędzy i, że hotel również nie zwróci za pobyt (którego tak na prawdę nie było) oraz nie przesuną terminu. Po rozmowie na lotnisku z kierownikiem nic nie wynikło, bo bronił Pani w okienku, po prostu nic nie dało się wywalczyć. Moje pytanie brzmi następująco : czy mogę dobiegać się o zwrot pieniędzy za wycieczkę od biura podróży? Bo to chyba oni są odpowiedzialni za "podwykonawców" jakim jest lotnisko? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.

niestety przybył pan zbyt późno i to nauczka na przyszłość

Powrót