Reklamacja okularów - Vision Express - problem

• Autor wątku Autor wątku joka999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joka999

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Proszę o pomoc:)

W dn. 02-07-2014 w salonie Vision Express zakupiłam oprawki okularowe oraz do nich dwie soczewki okularowe pod ten konkretny zamówiony model oprawek.

W dn. 02-08-2015 zgłosiłam w salonie reklamacje oprawek na podstawie gwarancji – uszkodzenie zawiaski oprawek ( podczas zakładania okularów odpadł mi nausznik).

W dn. 06-08-2015 otrzymałam wiadomość SMS od salonu z informacją o pozytywnym rozpatrzeniu mojej reklamacji.

W dn. 13-08-2015 otrzymałam telefon od dyrektor salonu z informacją ,że salon nie możne sprowadzić części ani modelu moich oprawek i mam wybrać w salonie Vision Express nowe oprawki w tej samej kwocie.

Byłam w trzech różnych salonach VE i żadne mi się nie podobają ( mam bardzo małą twarz więc już na starcie odpada zdecydowana większość oprawek). Moje oprawki to w sumie jedyny model, który jednocześnie mi pasuje i mi się podoba, więc po prostu nie chcę innych.

Stanowisko salonu: wymiana oprawek na inny model w tej samej kwocie lub zwrot kosztów samych oprawek, a soczewki dostanę ot tak do ręki...

I teraz pytanie, czy warto się udać z tą sprawą do rzecznika praw konsumenta? Chcę zwrot zarówno za oprawki i soczewki, bo logiczne jest, że gdybym nie zamawiała oprawek to i bym tych szkieł nie zamówiła. Co mi po samych szkłach... Dla mnie to jest jedna usługa: zakup oprawek i soczewek oraz ich montaż. Dodatkowo na fakturze mam numer zlecenia.

Dodatkowo przy zakupie użyłam kuponu rabatowego na 25% na oprawki oraz szkła - teraz przy ewentualnej zamianie na inny model, nie zaproponowali mi żadnego rabatu.

Jakieś rozwiązanie?
Z góry dziękuję:)

Powrót