H
Huciu
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam zwracam się z pytaniem a raczej poradą. Chodzi o to że poczta polska nie wywiązała się z terminowego dostarczenia paczki do klienta z tytułu czego straciłem paczkę która była za pobraniem w wysokości 880zł. Poczta polska przyznała się do niewywiązania z umowy i przyznała mi odszkodowanie w wysokości 54zł bo więcej nie może zgodnie z prawem pocztowym. Dodam że na odpowiedź w sprawie reklamacji poczta miała 30 dni a nie odpowiedziała i musiałem sam dzwonić i dowiadywać się i dopiero po moim telefonie zostało zgłoszone do działu interwencyjnego i otrzymałem odpowiedź na drugi dzień, czy takie lekceważenie mnie jako klienta działa na moją korzyść gdy mają na odpowiedź 30 dni a odpowiadaja po 35 dniach i to po moich telefonach. Na wszystko mam listy przewozowe screeny, zresztą przynająć mi odszkodowanie w ramach reklamacji sami przynają się do nie wypełnienia umowy o terminowym doręczeniu przesyłki z tego powodu narazili mnie na utratę zysku za część samochodową którą zostałą wysłana do klienta i nie dotarła w terminie 880 zł paczka za pobraniem dodam że w jednym dniu o tej samej godzinie w tym samym terminie zostały nadane 3 paczki do 1 osoby 2 zwykłe i 1 za pobraniem o której wspominałem i owe 2 dotarły do odbiorcy w ciągu 2 dni a ta 3 za pobraniem po 5 dniach i klient już nie chciał jej przyjąć bo wyjechał za granicę dlatego wysłałem te paczki jako PACZKA24 bo zależało na terminie, jedynym wystąpieniem o odszkodowanie z tytułu nie wywiązania się poczty z terminowego dostarczenia i przez co narażenia mnie na koszty wydaje się Prezes Komunikacji Elektronicznej poczta polska wyraża zgodnę na wystąpienie w pozasądowym rozwiązaniu sporu w tej że instytucji. Moje pytanie czy mam jakieś szanse jak to wygląda jakie są tego koszty i co mi doradzicie. Z góry przepraszam jeżeli w złym dziale piszę i złej formie ale robię to pierwszy raz. Z góry dziękuje za odpowiedzi i zainteresowanie. Pozdrawiam