K
kenzia
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 59
Witam. Przeszło 3 tygodnie temu oddałam, ramach reklamacji, uszkodzony produkt do sklepu. Problem jednak w tym, że w dniu dzisiejszym minęły dokładnie 23 dni od daty złożenia reklamacji, a do tej pory nie otrzymałam żadnej wiadomości od sprzedawcy. Kiedy po 15 dniach od zostawienia sprzętu, poszłam osobiście dowiedzieć się na czym stoję, sprzedawca odparł, że nadal czeka na przesyłkę od producenta i ja również muszę czekać. Wiem, że po 14 dniach, reklamacja zostaje uznana automatycznie, ale ile to jeszcze może trwać?? Pojawia się teraz taki problem, iż niedługo wyprowadzam się z miasta i od nowego tygodnia nie będę w stanie osobiście odebrać naprawionego lub nowego sprzętu, bądź zwrotu gotówki... Czy w takim wypadku mogę żądać od sprzedawcy zwrotu gotówki, a on sam niech sobie załatwia sprawę z producentem?
PS.Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale na dowodzie złożenia reklamacji jest tylko ksero paragonu i pieczątka sklepu... nie ma żadnej daty złożenia reklamacji.
PS.Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale na dowodzie złożenia reklamacji jest tylko ksero paragonu i pieczątka sklepu... nie ma żadnej daty złożenia reklamacji.
Ostatnia edycja: