reklamacja przyjęta i nic

• Autor wątku Autor wątku karolina1604
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolina1604

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
28.03.2017 zgłosiłam reklamację zmywarki. Ciągle jest na gwarancji. Problemem był pęknięcie na panelu oraz przede wszystkim to, że przycisk PLAY nie zawsze "działa". Nazajutrz otrzymałam telefon, że reklamacja została przyjęta i w ciągu dwóch dni skontaktuje się ze mną serwis i dokona naprawy. Niestety do dziś nie skontaktował się z nami serwisant. Wielokrotnie kontaktowałam się z firmą mailowo lub telefonicznie, jednak nic z tego nie wynika. Sprzęt jest nadal nienaprawiony mimo przyjętej reklamacji. Jestem "zbywana" ciągłymi wymówkami z ( że nie ma części, że część jest w drodze, że część nie dotarła jeszcze do magazynu, a teraz część nowa okazała się
zepsuta....)

Warunki gwarancji firmy zamieszczone na ich oficjalnej stronie internetowej:

"Wady Urządzenia będą usunięte w terminie 21 dni od daty zgłoszenia Wady na Infolinii .
Jeżeli część zamienna wymieniana w ramach uprawnień wynikających z niniejszych Warunków Gwarancji Urządzenia jest sprowadzana z zagranicy, termin naprawy, o którym mowa w punkcie 5 powyżej, może ulec wydłużeniu jednak, nie więcej niż do 30 dni licząc odpowiednio od daty zgłoszenia Wady na Infolinii . xxx zastrzega, że w wyjątkowych przypadkach, gdy Wada nie wpływa na funkcjonowanie Urządzenia, dopuszczalne jest przekroczenie terminu 30 dni opisanego w zdaniu poprzedzającym, jednak nie więcej niż o 30 kolejnych dni.

Niestety wada wpływa w dużym stopniu na użytkowanie (oprócz pękniętego panelu przycisk "play" nie zawsze działa i czasami uruchomienie zmywarki jest niemożliwe).

za chwilę minie 60 dni od daty zgłoszenia, chociaż wg regulaminu naprawa powinna mieć miejsce do 30 dni, a serwis nawet nie wyznaczył terminu przyjazdu. Jakie mam prawo jako konsument? mogę domagać się nowego sprzętu?

Złóż reklamacje sprzedawcy np przepisów o rękojmi (nie gwarancji) - art. 556 i nast. Kodeksu cywilngo

Powrót