S
szycha0508
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. 2 grudnia 2016 roku zakupiłem na raty konsolę Playstation 4 w sklepie RTV EURO AGD. Po przyjechaniu do domu rozpakowaniu ,pierwszym uruchomieniu itp. okazało się ,że konsola ma uszkodzony napęd. Następnego dnia pojechałem do sklepu żeby ten wadliwy towar wymienić po pół godzinnej kłótni z kierownikiem sklepu wymiana nie doszła do skutku a towar został zareklamowany na podstawie rękojmi. Wnioskowałem o wymianę towaru przy okazji zgadzając się na naprawę jeśli uznają że koszty naprawy są niższe niż wymiany. Poinformowano mnie , że cała procedura trwa 2-3 tygodnie. Dzisiaj mamy już 12 stycznia a konsoli jak nie było tak nie ma. Po kilku telefonach do owej sieci status reklamacji na stronie uległ na następujący : "Reklamowany produkt nadal przebywa w Autoryzowanym Serwisie Producenta.
Na bieżąco monitorujemy obsługę zgłoszenia reklamacyjnego. " . Oczywiście sklep odpowiedzi na to czy towar będzie naprawiany czy też nie udzielił w określonym terminie 14 dni .
Moje pytanie jest następujące , czy sklep ma jakiś ograniczony czas na taką naprawę ? Co ja mogę w tej sytuacji jeszcze zrobić ? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Na bieżąco monitorujemy obsługę zgłoszenia reklamacyjnego. " . Oczywiście sklep odpowiedzi na to czy towar będzie naprawiany czy też nie udzielił w określonym terminie 14 dni .
Moje pytanie jest następujące , czy sklep ma jakiś ograniczony czas na taką naprawę ? Co ja mogę w tej sytuacji jeszcze zrobić ? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.